Yeşilada’dan korkutan enflasyon açıklaması: Yeni elektrik zammı yolda

Ekonomist Atilla Yeşilada son açıklamasında enflasyonun artacağını belirtirken yeni elektrik zammının yolda olduğunu açıkladı.

EKONOMİ 27.07.2021, 05:15
13
Yeşilada’dan korkutan enflasyon açıklaması: Yeni elektrik zammı yolda
Dr. Artunç Kocabalkan’ın sosyal medya kanalına konuk olan yatırım rehberi Atilla Yeşilada’dan enflasyon ve elektrik zammı konusunda korkutucu açıklamalar geldi.

Enflasyonun etkisiyle temmuz ayıyla peş peşe gelen zamlara yenileri eklenecek. Ay başıyla birlikte elektrik fiyatlarına yüzde 15 zam gelirken ekonomist Atilla Yeşilada yeni elektrik zammının kaçınılmaz olduğunu belirtirken enflasyonda yüzde 20’yi görebileceğimizi öne sürdü.
Yaz aylarında yaşana kuraklık ve yüksek emtia fiyatlarının etkisiyle enflasyonda çok ağır bir darbe yiyeceğimizi dile getiren Yeşilada “ Bayram boyunca takip edebildiğim kadarıyla kilovat fiyatları şuanda bize ve sanayicilere verilen fiyatların üzerine çıkmaya başladı. Elektrik zammı da gelecek. Çok açık söylüyorum enflasyonda bu sene TÜFE’de yüzde 20’yi görürsek hiç şaşırmayalım. Merkez Bankası tepki vermezse bu sefer de çok hızlı bir dolarizasyon yaşayacağız” diye konuştu.

Yeşilada konuşmasının sonunda enflasyondan bile tehlikeli olduğunu düşündüğü bir başka konuyu daha dile getirdi. Finansal sistemde para kazanamayan vatandaşların fiyatı ne olursa olsun mala yüklendiğini söyleyen Yeşilada “ İkinci el araba bile Türkiye’de yatırım aracı haline geldi. Bu enflasyonun ötesinde Türkiye’nin çok kıt finansal kaynaklarının çok aptalca yerlere harcanma sorununu beraberine getiriyor ve  geleceğimizi karartıyor” dedi.
 
 
 
 

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 16 Nisan 2024
İmsak 04:31
Güneş 05:56
Öğle 12:43
İkindi 16:24
Akşam 19:21
Yatsı 20:41
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı