“Yetim ağlarken biz gülemeyiz”

İHH tarafından 2013 yılından beri yürütülen “İyilikte Yarışan Sınıflar” projesi kapsamında Eğitim-Bir-Sen ve İHH arasında iş birliği protokolü imzalandı.

AİLE 16.10.2022, 04:35
2
“Yetim ağlarken biz gülemeyiz”
Eğitim-Bir-Sen ve İHH arasında 2013 yılından bu yana istikrarlı bir şekilde yürütülen “İyilikte Yarışan Sınıflar” projesi iş birliği protokolü, Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ve İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım tarafından imzalandı. İş birliği protokolü, Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ve İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım tarafından imzalanırken, Yalçın, projeye destek vermeye devam edeceklerini ifade ederek, “Yetimler ağlarken bizler gülemeyiz. Onlara yakın olmak, ellerinden tutmak ve acılarını paylaşmak vicdani sorumluluğumuzdur.” dedi.
Acının da sevincin de ırkı, rengi, sınırı ve sınıfı olmayacağına vurgu yapan Yalçın, hem İslami hem de insani değerlere göre yetimler ağlarken, gülmenin uygun olmadığının altını çizerek, “Onlara yakın olmak, ellerinden tutmak ve acılarını paylaşmak vicdani sorumluluğumuzdur. Bu konuda oluşturduğumuz sorumluluk bilincini en yüksek düzeyde fiili faaliyetle yaygınlaştırmak, bu konuda etkili bir farkındalık oluşturmak onur duyacağımız görevlerimiz arasındadır. Geçmişte olduğu gibi günümüzde de gelecek nesillerin ruhu iyilik düşüncesiyle mayalanmalıdır.” şeklinde konuştu.
Gönüllülük esasına dayanan kampanyaya katılan öğrencilerin uzak-yakın coğrafyaların yetim kalmış çocuklarıyla iyilik ve kardeşlik köprüleri kurduklarını kaydeden Yalçın, çocukların benliğinin gelişmesi için benzer projelerin önemli olduğunu belirterek, “Çocuklarımızda karakter ve değerler eğitimi son derece önemlidir. Çocuklarımızın benliğine doğrudan yansıyan bu güzel etkiler, fiili bir karakter eğitimidir. Çağımızın dermansız hastalığı bireysellikten çocuklarımızı korumak, başkalarının dertleriyle dertlenen, paylaşmayı seven, duyarlı ve erdemli nesiller yetiştirmek bunun gibi projelerle mümkündür. Bu vesileyle çocuklarımız sadece iyilik yapma ahlâkı değil, iyilik ve yardımlaşmayı örgütlü yapma alışkanlığı da edinmektedir. Gelecek nesillerin iyiliği için istikrarlı iş birliğimizi sürdürmeye devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 04:26
Güneş 05:52
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:24
Yatsı 20:44
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı