Son Dakika

Yetiştirme yurtlarındaki gençlerin sorunları çözüm bekliyor

YADER Genel Başkanı Salih Çetin, yurtlarda yetişen gençlerin geçmişten beri kamu kurumlarında istihdam edildiğini ifade etti.

GÜNDEM 14.05.2022, 07:35
7
Yetiştirme yurtlarındaki gençlerin sorunları çözüm bekliyor
Yetiştirme yurtlarında kalan çocukların resmi rakamlara göre 14 bin civarında olduğunu ifade eden YADER Genel Başkanı Salih Çetin, yurtlarda yetişen gençlerin geçmişten beri kamu kurumlarında istihdam edildiğini ifade ederek, “Kardeşlerimizin kamuda yapmış oldukları hizmetlerle topluma yeni nesiller kazandırıyor, yaşadıklarına karşı bir nebze kendi sorunlarından uzaklaştırmış oluyoruz fakat onlarında talepleri var” ifadelerini kullandı.
Korunmaya muhtaç çocukların hayatlarında birçok sorunla karşılaştığını ifade eden Çetin, yurtlardan ayrıldıklarında hayata adaptasyonda zorlandıklarını belirterek, “Birçok kardeşimizin maddi durumu olmadığından, zorluklar yaşamaktalar, sosyal risklerle karşılaşmaktalar, çok üzücü nedenlerle memuriyete başlayamayanlar bulunmaktadır. Bir kereye mahsus kamuda istihdam hakkı talep ediyorlar. Bunun dışında yurtlardan çeşitli neden ile ayrılanlar da kamuda istihdam haklarında kayıplar yaşıyor bu gençlere de bu hakkın verilmesi yönünde talepleri var” şeklinde konuştu.

Yurtlarda hayata tutunmaya çalışırken eğitimlerini tamamlayan, bir unvan kazanan gençlerin de olduğuna dikkat çeken Çetin, atamalarda da bu unvanların baz alınması için çağrıda bulunurken, “2018 yılında çıkarılan bir kanunda atanmış olan gençlerin gördükleri öğrenimlere uygun unvan atamalarında kurumlara yetki verildi. Bazı kurumların bu yetkiyi uygun olarak kullanmaması sebebiyle birçok genç olumsuz etkilendi. Bu sorunun çözülerek mağduriyetlerin giderilmesi gerekmektedir” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 24 Nisan 2024
İmsak 04:18
Güneş 05:46
Öğle 12:42
İkindi 16:25
Akşam 19:28
Yatsı 20:50
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı