Yıkılan binanın fen işleri sorumlusu denetim yapmadığını açıkladı

Meydana gelen depremlerde 40 kişinin hayatını kaybettiği binanın fen işleri sorumlusu ve statik proje sahibi, binanın yapıldığı dönemdeki tüm teknik şartlara uygun olarak inşa edildiğini savundu.

ASAYİŞ 02.03.2023, 21:25
1
Yıkılan binanın fen işleri sorumlusu denetim yapmadığını açıkladı
Hatay'da meydana gelen depremlerde Kahramanmaraş merkezli Kasaplar Apartmanı'nda 40 kişi hayatını kaybetmişti. Bu olayda, apartmanın fen işleri sorumlusu ve statik proje sahibi olan Murat Göksel Dalkılıç, yapılan suçlamaları kabul etmeyerek suçsuz olduğunu belirtti.
Tacikistan'da yakalama kararı çıkarılmadan önce kaçan Dalkılıç, İstanbul'a getirilerek sorguya çekildi. İskenderun Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından görevlendirilen savcılar, Dalkılıç'ı sorguladılar ve yapının fenni mesul ve statik proje müellifi olduğunu kabul etti.
Ancak, Dalkılıç, binanın inşa sürecinde herhangi bir denetim yapmadığını söyledi. Apartmanın fenni mesulü ve statik proje müellifi olarak gözükse de sahada herhangi bir gözetim ve denetim yapmadığını belirten Dalkılıç, sadece proje hazırladığını ifade etti.
1995'te inşa edilen binanın dönemin şartlarına uygun olarak yapıldığını savunan Dalkılıç, projeyi teslim ettikten sonra apartmanın yapım sürecinde yer almadığını ileri sürdü. Depremde yıkılan apartmanda 40 kişinin hayatını kaybettiğini gözaltındayken öğrendiğini belirten Dalkılıç, hakkında yürütülen soruşturmadan haberinin olmadığını ve yeni projelerde görev almak için Tacikistan'a gittiğini öne sürdü.
Depremde yaşanan can kayıpları nedeniyle üzgün olduğunu dile getiren Dalkılıç, apartmanın yıkılmasından sorumlu olmadığını iddia etti. Savcılar, olayla ilgili soruşturmanın sürdüğünü ve delillerin incelendiğini belirtti.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 23 Nisan 2024
İmsak 04:19
Güneş 05:47
Öğle 12:42
İkindi 16:25
Akşam 19:27
Yatsı 20:49
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı