Yılbaşından önce dedi: Destici'den EYT'lileri sevindirecek açıklama

Milyonlarca Emeklilikte Yaşa Takılan (EYT) vatandaş yasa için gün sayarken, dün Erdoğan'la görüşen BBP lideri Destici'den açıklama geldi. Destici, yasa için yılbaşından öncesini işaret etti.

GÜNDEM 26.10.2022, 15:30
Yılbaşından önce dedi: Destici'den EYT'lileri sevindirecek açıklama
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile dün yaptığı görüşme hakkında bilgi veren Büyük Birlik Partisi ( BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici  Emeklilikte Yaşa Takılanlar ( EYT) ile ilgili flaş açıklama yaptı.
Erdoğan'la 2023 seçimleri başta olmak üzere, iç ve dış gelişmeler ile başörtüsü ve ailenin korunmasına yönelik anayasa düzenlemesini görüştüğünü belirten Destici, EYT'nin ne zaman çıkacağını açıkladı.
Kendisinin de yaşa takıldığını ve EYT olduğunu vurgulayan Destici, "Adalet var, tecelli ediyor. Yasa inşallah yıl başından önce çıkıyor. Vermiş olduğumuz mücadeleyi inşallah kazandık." dedi.
Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) Federasyonu Genel Başkanı Gönül Boran ve dernek başkanlarıyla basın toplantısı düzenleyen Destici'nin açıklamaları şu şekilde:
"EYT'nin bir hak mücadelesi olduğunu, bu hakkın mutlaka iadesi edilmesi gerektiğini hep söyledim, söylemeye de devam ediyorum. Ben de 3 sene emeklilikte yaşa takıldım. Sizin halinizi en iyi bilenlerdenim. Geçmişte bir mağduriyet yaşandı ve bugüne kadar devam etti. Bize düşen, bu mağduriyeti kimin yaşattığını hatırlatmak ama hata başkasının diye biz bunu görmezden gelemeyiz. EYT'lilerin anasının ak sütü gibi helal olan emeklilik haklarının bir an önce kendilerine verilmesi gerekiyor. Adalet var, tecelli ediyor. Yasa inşallah yıl başından önce çıkıyor. Vermiş olduğumuz mücadeleyi inşallah kazandık."

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 04:24
Güneş 05:51
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:25
Yatsı 20:45
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı