Son Dakika

YSK, seçim çalışmalarını artırdı

YSK, erken seçim ve baskın seçim ihtimali konusunda çalışmalarını artırdı.

SİYASET 28.12.2022, 07:55
3
YSK, seçim çalışmalarını artırdı
Kurum içi eğitim çalışmalarına ağırlık veren YSK, hukuki, malzeme ve altyapı çalışmalarını tamamladı. YSK için Ocak ayının dönüm noktası olması beklenirken, YSK başkanı başta olmak üzere 5 üyenin görev süresinin dolmasından dolayı yeni üyelerin seçileceği belirtiliyor.
Yüksek Seçim Kurulu (YSK), yaklaşan cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimleri öncesi bütün hazırlıklarını yapmaya başladı. Erken seçim, baskın seçim, normal seçime göre kurum, bütün altyapı ve üstyapı hazırlıklarını sürdürüyor. Ayrıca Ocak ayı YSK için dönüm noktası başkan dâhil 4 üyenin değişmesi bekleniyor.

YSK, seçim öncesi çalışmalarını artırdı. Cumhurbaşkanlığı seçimi ve milletvekili seçimi için çalışmalarına ağırlık veren kurum, cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci tura gitmesi halinde de malzeme ve altyapı çalışmalarını tamamladı. Kurumda yürütülen çalışmalarda, hukuki, malzeme ve altyapı çalışmaları artırıldı. Ayrıca kurum personellere yönelik eğitim çalışmalarına da ağırlık verdi.

YSK üst yönetiminde ise Ocak ayının hareketli geçmesi bekleniyor. YSK Başkanı Muharrem Akkaya’nın da aralarında bulunduğu üyeler; Erhan Çiftçi, Cengiz Topraktaş, Kürşat Hamurcu ve Yunus Aykın’ın görev süresi Ocak ayında bitiyor.  Söz konusu üyelerinin görev süresinin uzatılıp uzatılmayacağı merak edilirken, AKP kulislerinde yeni üyelerin atanacağı konuşuluyor. Ayrıca 2018 cumhurbaşkanlığı ve genel milletvekili seçimleri öncesi bazı üyelerin süresi uzatılmıştı.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:01
Güneş 06:22
Öğle 12:48
İkindi 16:20
Akşam 19:05
Yatsı 20:21
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı