Yunan sismologlardan endişelendiren Türkiye açıklaması: İhtimal var

Son dönemde Ege Denizi'nde birçok deprem meydana gelmesi Yunan sismologları endişelendirdi.

GÜNDEM 12.01.2023, 15:15
2
Yunan sismologlardan endişelendiren Türkiye açıklaması: İhtimal var
Türkiye’nin kıyı şeridine yakın olan Midilli’de hafta sonu arka arkaya yaklaşık 5 büyüklüğünde depremler meydana gelmesi Yunan uzmanları endişelendirdi.
Yunanistan’ın önde gelen gazetelerinden Ta Nea, bölgede son dönemde çok sayıda depremlerin meydana gelmesi sonrasında yer bilimi uzmanlarının da “alarmda” olduğunu aktardı.
Uzmanların Yunan gazetesine verdiği demeçte Ayvalık’ın yaklaşık 5 deniz mili uzağında olan Midilli’deki depremlerle ilgili “Bölgede olan yaklaşık 100 ufak depremin net karakteristik artçı şokları olmadı. Bu da daha büyük bir deprem olması ihtimalini ortaya çıkarıyor” değerlendirmede bulunduğu aktarıldı.
Richter ölçeğine göre 4.9, 4.8 ve 4.7 büyüklüğünde depremler arasında ayrım yapamadığını ifade eden sismologların, son günlerde hangisinin esas deprem olduğunun netleştirilemediği kaydedilirken sismolog Gerasimos Papadopoulos’tan da açıklama geldi.
Yunan bilim insanı, “Öncelikle ölçümlerde 0.1’lik bir hata payı her zaman vardır. Dolayısıyla dünkü deprem 4.9 olabilir ve Cumartesi günkü de 4.8 olarak olabilir. Bu durumda belirsizlik mevcut. Ayrıca bölgede yaşanan ufak depremlerde artçı deprem belirtisi de yok” ifadesini kullandı. Papadopoulos, Midilli adasındaki ölçüm altyapısının da bütün ufak depremleri kayıt altına alamadığını söyleyerek, “Burada pozitif bir detay da şu, sismik hareketlilik yer değiştirmiyor ve 10 kilometrelik bir alan içerisinde görülüyor” dedi.
Ayrıca daha büyük bir depremin meydana gelmesi ihtimalinin de az olmakla birlikte mevcut olduğu Papadopoulos tarafında dile getirilirken Yunan medyasında yer alan haberlerde Midilli adasının 19’uncu yüzyılda çok büyük iki deprem yaşadığı da belirtildi.
Öte yandan bu depremlerden ikisinin de 6.8 olduğu belirtilirken her iki depremin de çok yıkıcı etkileri olduğu hatırlatıldı.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 04:26
Güneş 05:52
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:24
Yatsı 20:44
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı