Son Dakika

Yunan siyasetçiden küstah sözler: Dedesi de Sakarya'da savaşmış!

Yunanistan Yeni Sağ Partisi Genel Başkanı Failos Kranidiotis sosyal medya hesabından Türkiye ile Yunanistan arasındaki gerginliği artıracak küstah açıklamalar yaptı.

GÜNDEM 12.06.2022, 20:40
4
Yunan siyasetçiden küstah sözler: Dedesi de Sakarya'da savaşmış!
Türkiye ile Yunanistan arasındaki gerginlik son günlerde giderek tırmanırken Yunanistan Yeni Sağ Partisi Genel Başkanı Failos Kranidiotis sosyal medya hesabından tansiyonu daha da yükseltecek küstah açıklamalarda bulundu.
Sosyal medyadan yaptığı paylaşımla haddini aşan Failos Kranidiotis şu ifadeleri kullandı:
“Türkiye bize saldırırsa solcular onlarla beraber olacak. Ancak biz onları balıklara yem yapacağız.”
Failos Kranidiotis’in genel başkanlığını yaptığı aşırı sağcı Yeni Sağ Partisi (Nea Dexia) yüzde 0,4 oy alıyor.
Oda TV'de yer alan habere göre; Failos Kranidiotis paylaşımına tepki gösteren bir Radikal Sol Koalisyonu Yunanistan Meclis Üyesi Giorgos Kyritsis’a verdiği cevapta ise dedesinin Sakarya Savaşı’nda savaştığını söyledi.
9 Eylül 1922’de Yunanlıların İzmir’den denize dökülmesiyle sonuçlanan savaşı unutamayan Failos Kranidiotis’in Giorgos Kyritsis’e verdiği yanıt şöyle:
“1922'de dedem Sangari'de savaşırken, atalarınızın komiteler yaptığı, moralleri alt üst eden, sabote eden, Kemalistlerle işbirliği yapan çöpler, aynı hainler Erdoğan'ın çıkarlarına hizmet ediyor.”
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın " Rusya'ya değil, Türkiye'ye karşı kuruluyor" dediği, Yunanistan'daki ABD üslerinin sayısı 4 yeni üsle 9'a çıktı. ABD, Dedeağaç'a 2021 Temmuz'unda 400 tank ve zırhlı araç sevk etmişti.
ABD ve AB’den güç alan Yunanistan son olarak Ege Denizi’ndeki adaları uluslararası antlaşmalara aykırı olarak silahlandırmaya başladı.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 24 Nisan 2024
İmsak 04:18
Güneş 05:46
Öğle 12:42
İkindi 16:25
Akşam 19:28
Yatsı 20:50
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı