Yunanistan Meriç Nehri sınırına çelik duvar inşa ediyor!

Yunanistan, Türkiye'den gelen Suriyelileri engellemek için Meriç nehri kıyısına 40 kilometrelik çelik çit inşaatına başladı.

DÜNYA 12.06.2021, 21:30
19
Yunanistan Meriç Nehri sınırına çelik duvar inşa ediyor!
Yunanistan Suriyelilere karşı önlemlerini almaya devam ediyor.
Yunanistan, Türkiye'den gelen kontrolsüz sığınmacıların kendi sınırlarında fazlalaşmasını engellemek için pilot bölge olarak belirlediği Meriç Nehri kıyısına yaklaşık 40 kilometrelik çelik çit inşaatına başladı.
Meriç Nehri sınırı boyunca önlemleri artıracak olan Yunan Devleti kameralar, radarlar ve ses topu olarak da bilinen uzun menzilli akustik cihazlar yerleştireceğini duyurmuştu. Yunan sınır polisi, Meriç Nehri üzerinden Türkiye'den Yunanistan’a geçen Suriyelileri engellemek için yeni bir adım attı.
Yunanistan’ın, sınırda tutacağı ses topu olarak bilinen akustik cihazlarına körlük ve sağırlık gibi kalıcı hasar bırakacak potansiyelde olması sebebiyle birçok ülkeden tepki gelmişti. Tüm tepkilere rağmen sığınmacı politikasında dikkat çekici adımlar atan Yunanistan şimdi de Türkiye'deki sığınmacıların gelmesini engellemek için sınırına 40 kilometrelik çit inşa etmeyi planladı. 
Yunanistan sınıra inşa edeceği çitle Türkiye ile sınırına fiziksel ve yeni deneysel dijital bariyerler kurmuş olacak. Koronavirüs salgınının durağan olduğu aylarda test edilen sistem ile iki ülke arasındaki 200 kilometrelik sınırdan Avrupa Birliği'ne yasa dışı yollardan sığınmacı girişinin engellenmesi hedefleniyor.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 04:26
Güneş 05:52
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:24
Yatsı 20:44
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı