Yüreğimiz 41 yerinden yandı... Bu yanan kömür müdür yoksa ömür mü

Amasra'da maden kazasında vefat edenlerin sayısı 41’e ulaştı. Dün gece yapılan çalışmalarda 26 kişinin cansız bedenine ulaşılırken, dün sabah saatlerinde de 15 madencimizin cenazesi çıkarıldı.

GÜNDEM 16.10.2022, 04:35
2
Yüreğimiz 41 yerinden yandı... Bu yanan kömür müdür yoksa ömür mü
Bartın’da Türkiye Taşkömürü Kurumu’nun (TTK) Amasra Müessese Müdürlüğü’nde önceki gün akşam saatlerinde yeraltında meydana gelen patlama Türkiye’yi sarstı. TTK Genel Müdürlüğü’ne ait olan maden ocağında yaşanan patlama sonucunda can kaybı 41’e yükselirken, 11 kişi de yaralandı. 114 kişinin yerin altında çalıştığı madende ilk etapta 58 işçi kurtarıldı. Göçük altında kalan son işçinin de madenden çıkartıldığı duyurulurken bölgede AFAD, itfaiye ve çok sayıda sağlık ekibi çalışmalarına devam ediyor. Patlamanın yaşandığı saatten itibaren ilgili bakanlar maden ocağının bulunduğu patlamanın yaşandığı yere gitmiş, çalışmaları yerinden izleyerek kamuoyunu bilgilendirmişti. Dün öğlen saatlerinde de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, incelemelerde bulunmak için Bartın’a giderek bölgede maden faciasına ilişkin açıklamalarda bulundu.
Bartın’da maden ocağında meydana gelen patlamada yaralanan 11 kişiden 6 kişi, Sağlık Bakanlığı’na ait 2 ambulans uçakla İstanbul’daki Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi’ne sevk edilmişti. Yaralıların tedavilerine devam edilirken, yakınlarının da hastane önündeki bekleyişi sürüyor. İstanbul’a sevk edilen madenci Ayhan Akgül’ün ailesi de gelecek iyi bir haberi bekliyor. 14 yıldır madende çalıştığı öğrenilen 37 yaşındaki Ayhan Akgül’ün ağabeyi Kenan Akgül yaşananları anlattı. Yaşadıkları acı karşısında kelimelerin bile kifayetsiz kaldığını söyleyen Kenan Akgül, “Kelimeler kifayetsiz kalıyor. Anlatabilecek ruh halinde değiliz. Kalbimiz burada ama aklımız orada. İnşallah Rabbim bir daha göstermez bu acıları. Orada da yakınlarımızdan vefat eden insanlar var. Cenazelerine katılamıyoruz. Buna üzülüyoruz. Yetkililer orda gerekeni yapıyor. Kendi köyümüzden yakınlarımız olsun diğer köy olsun sonuçta iç içe bir bölge. Genellikte tanıdıklarımız var.” dedi. 
Bartın’ın Amasra ilçesindeki maden ocağında meydana gelen patlamadan iki dakikayla kurtulan 14 yıllık maden işçisi Aydın Kalaycı, dehşet anlarını gazetecilere anlattı. Kalaycı, “Eksi 300 kotunda 14 kişi falandık. Oradan tek ben çıkabildim” diye konuştu. Kalaycı, “İlk çıkanlardanım, son iki dakikayla kurtuldum. Çok üzgünüm. Arkadaşlarımız şehit oldular. 4-12 vardiyasında çalışıyordum. Ocaktaydım. Olay mahallindeydim. Bir dakikayla da olabilir. Beş adımla da olabilir. Beş adım önünüzde metan da olabilir. Dünya karardı. Tekrar o madene girdim. Ondan sonra iki defa girdim. Sonra sabah 5 sıralarında girdik. Allah’a şükür kimse kalmadı. 14 yıldır bu madenlerde çalışıyoruz. İlk kez böyle bir şey yaşandı. Devam edeceğiz. Ekmek parası.” diye konuştu. 
Ali Doğru, Aziz Köse, Berkay Pınarcıoğlu, Emrah Kaval, Enes Aydın, Ercan Akdeniz, Fikret Kansız, Gökhan Mercan, Murat Ergin, Rahman Özçelik, Ramazan Özer, Selçuk Ayvaz, Serkan Nakaş, Şuayip Okul, Yener Saygın, Mehmet Kara, Yasin Bulut, Sabih Akdere, Murat Öztan, Serhat Kahraman, Suat Demirkıran, Yasin Çelik, Gündoğan Serenli, Orhan Altun, Emrah Kaya, Rıdvan Hacet.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 24 Nisan 2024
İmsak 04:18
Güneş 05:46
Öğle 12:42
İkindi 16:25
Akşam 19:28
Yatsı 20:50
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı