Yurt dışı oy pusulalarında mühürlü oy çıktı: YSK devrede

14 Mayıs Pazar günü gerçekleştirilecek olan Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri için yurt dışına gönderilen oy pusulaları hakkında yeni bir gelişme yaşandı.

GÜNDEM 05.05.2023, 22:30
2
Yurt dışı oy pusulalarında mühürlü oy çıktı: YSK devrede
Avustralya'ya gönderilen oy pusulalarında bir siyasi partinin mührünün basılı halde olması, seçimler öncesinde yaşanan bir tartışma konusu oldu. Yüksek Seçim Kurulunun genelgeleri gereği incelenerek teslim alınan açılmamış bir oy pusulasında, bir siyasi partinin adına tercih yapılmış ve mühür basılmış halde olduğu tespit edildi.
Konuyla ilgili tutanak tutulduktan sonra siyasi parti temsilcileri, suç duyurusunda bulunmak için Yurt Dışı İlçe Seçim Kuruluna başvurdu. Yurt Dışı İlçe Seçim Kurulu, konuyu araştırmak ve kusurlular hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunmak için oy birliğiyle karar aldı.
Bu gelişme, seçim sürecinde yaşanan bir hata veya kasıt olduğunu düşünen bazı kişiler tarafından eleştirildi. Yurt dışındaki seçmenlerin oy kullanma haklarının korunması ve seçimlerin adil bir şekilde yapılması, Türkiye için önemli bir konudur. Seçimlerin şeffaf bir şekilde yönetilmesi ve halkın iradesinin doğru bir şekilde yansıtılması için gereken tüm önlemlerin alınması önemlidir.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:16
Güneş 05:44
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:29
Yatsı 20:51
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı