Yurtlarda dijitalleşme dönemi başladı

Öğrenci yurtları, dijital dönüşüm süreçlerine ve yapay zeka entegrasyonlarına hız verdi

BİLİM VE TEKNOLOJİ 09.05.2023, 22:25
1
Yurtlarda dijitalleşme dönemi başladı
Teknoloji çağına doğan ve dijital yerliler olarak tanımlanan Z kuşağı, artık birer tüketici olarak konumlanırken, yeni neslin barınma ihtiyaçlarını daha iyi koşullarla karşılaşmak isteyen öğrenci yurtları, dijital dönüşüm süreçlerine ve yapay zeka entegrasyonlarına hız verdi. Yurt yönetimi yazılımı şirketi ise dijitalleşmenin yurt yöneticilerinin hem zamandan hem de maliyetten tasarruf etmelerinin önünü açtığına dikkat çekti.
Dijital dönüşüm hızla yaygınlaşırken, zincirin son halkasına öğrenci yurtları eklendi. Birçok yurt yöneticisi teknolojinin maliyet, veri güvenliği, verimlilik, hız ve sürdürülebilirlik avantajlarından yararlanmak için dijitalleşmeye başladı. Öyle ki dijitalleşen yurtlar öğrencilerin barınma ihtiyacını da konforlu deneyimlere dönüştürüyor. Türkiye, İngiltere, Avustralya, Birleşik Arap Emirlikleri, Kanada, Güney Afrika ve Hindistan'da faaliyet gösteren yurt yönetim yazılımı Livinsoft Ürün ve Projeler Müdürü Berhan Akbulut ise bulut tabanlı yazılımları sayesinde yurt yöneticilerinin ve çalışanlarının iş süreçlerini zaman ve mekan fark etmeksizin 7/24 yönetebilme olanağına sahip olduğunu vurguladı.

Dijitalleşen yurtların kayıt, ödeme, duyuru, izin gibi işlemleri dijital ortamda yaparak hem zamandan hem de maliyetten tasarruf ettiklerini belirten Akbulut, “Yurt yöneticileri, bulut tabanlı yazılımımız ile ödeme takibi, izin yönetimi, oda tahsisi gibi işlemleri çevrimiçi olarak gerçekleştirebiliyor. Öğrenciler, odalarıyla ilgili teknik veya idari bir konuda işletmeye kolayca bildirimde bulunabiliyor. Taleplerini anlık olarak takip edebiliyor” dedi. Verileri, veri parkında saklıyorlar
Akbulut, dijitalleşmenin veri ve doküman güvenliği açısından da önemli olduğunun altını çizerek, “Yurtlar, kağıt üzerinde tuttukları verileri zaman zaman kaybetme riskiyle karşılaşabiliyor. Tam bu noktada sunduğumuz bulut tabanlı yazılımlar sayesinde bu riski ortadan kalkıyoruz. Verileri, lisanslı veri parklarında periyodik olarak yedekleyerek ve üst düzey şifreleme sistemiyle saklıyoruz. Böylece verileri korumak için donanım veya güvenlik yazılımı gibi ek giderlere mal olacak çözümlere yönelmeye gerek kalmıyor” ifadelerini kullandı.
Yurt yönetimi yazılımıyla verimliliği artırıyor
Yazılımlarının öğrenci ve yurt yöneticileri arasında anlık iletişimi mümkün kıldığını söyleyen Akbulut: “Yurt yöneticileri, dijital ortamda yaptıkları işlemleri daha hızlı ve hatasız bir şekilde tamamlayabiliyor. Bu da hem işletmenin hem de yurt sakinlerinin memnuniyetini artırıyor. Yazılımımızı kullanan her bir yurt, özel mobil uygulama sayesinde de öğrencilerine ödeme takibi, arıza bildirimi ve takibi, belge yükleme, randevu oluşturma, duyurular hakkında bildirimler alma, anket cevaplama, kargo takibi, WhatsApp aracılığıyla yurda mesaj gönderebilme gibi seçenekler sunabiliyor” şeklinde konuştu.
Kâğıt israfını azaltıyor
Akbulut, dijitalleşmenin sürdürülebilirlik açısından da önemli olduğunu aktararak sözlerini şöyle sonlandırdı: “Yurtlar, kâğıt sarfiyatının çok olduğu işletme türlerinden biri. Ancak kağıt tüketimi maliyetinin yanında çevreye de ciddi boyutta zarar veriyor. Birleşmiş Milletler Ticaret ve Kalkınma Konferansı’nın (UNCTAD) raporuna göre, kağıtsız ticaret uygulamaları küresel karbon emisyonlarını %26 oranında azaltabiliyor. Livinsoft olarak biz de yurt işletmelerinin kağıt kullanımını minimuma indirmelerine yardımcı oluyoruz. Böylece hem çevreyi koruyoruz hem de yöneticilerin bütçelerinden tasarruf etmesini sağlıyoruz.”

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:01
Güneş 06:22
Öğle 12:48
İkindi 16:20
Akşam 19:05
Yatsı 20:21
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı