Yusuf Ziya Cömert: 128 milyar dolar oyna oyna bitmez

Karar gazetesi yazarı Yusuf Ziya Cömert, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) kaybolduğu iddia edilen 128 milyar dolarlık rezervi hakkında bir köşe yazısı kaleme aldı.

EKONOMİ 05.05.2021, 08:20
41
Yusuf Ziya Cömert: 128 milyar dolar oyna oyna bitmez
Cömert, “128 milyar dolar oyna oyna bitmez” başlıklı köşe yazısında Merkez Bankası rezervlerinin kamu bankaları eliyle satılması hakkında “Bu, kamunun bir kuvvetini acemice, beceriksizce, dipsiz bir kuyuya atar gibi heba etmektir.  Kötü niyet olması şart değil. Cahil olmak yeterli.  Cahil olmak kabahat mi? Hayır.   Fakat cahil olana cehaletiyle mütenasip bir sorumluluk verirsin” yorumu yaptı.
“128 milyar dolar nerede?” sorusunun herkesin anlayabileceği şekilde “bir beceriksizlik resmi” çizdiğini söyleyen Karar yazarı, şu ifadeleri kullandı:
Meblağ büyük.  Dövizdeki kımıldanmalara bakarak satıyorsun.  100 milyon dolar, 500 milyon dolar, 50 milyon dolar... Parça parça satıyorsun. İnerken alıyorsun, çıkarken satıyorsun, bir şeyler ediyorsun.  Geçenlerde “Yayığın yağını kim götürdü” diye yazmıştım. 
Bizim devletin paralı yerlerinde dolaşan uyanıklar var. Porsche görünümlü arabasında kokain çeken pudra şekerli çocuk, en masumları, en fakirleri. 
Devletin içinde ve etrafında arı oğul atar gibi kalabalık, vız vız vız dönüp duran bir sürü fırıldak var. Zehir gibiler. Paranın inip çıkmasından, yan yan gitmesinden, her şeyinden anlarlar. 
İçeriden tüyo alabilirler çünkü içerideler.  Dolar inip çıkarken, 128 milyar dolar parça parça piyasaya sevk edilirken, bu uyanıklar hiç mi heyecanlanmadılar? Hiç mi coşmadılar?  Dolarları hiç mi koklamadılar?  Bence koklamışlardır. Ellerini de sürmüşlerdir. Oynamışlardır.  128 milyar dolar, oyna oyna bitmez!  Dolarların Merkez Bankası’ndan çıkış takvimi ve kimlere satıldığı bilinirse, dolarla oynayanlar da bilinebilir. 

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:01
Güneş 06:22
Öğle 12:48
İkindi 16:20
Akşam 19:05
Yatsı 20:21
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı