Yüz binlerce kardeşimizin yüreğine paylaşan bilir diyerek dokunacağız

Vuslat Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Muhsin Keleş: “Yüz binlerce kardeşimizin yüreğine ‘paylaşan bilir’ diyerek dokunacağız”

GÜNDEM 03.04.2021, 04:50
18
Yüz binlerce kardeşimizin yüreğine paylaşan bilir diyerek dokunacağız
“Bu Ramazan’da da 4 kıta 20 ülkede yüz binlerce kardeşimizin yüreğine, ‘Paylaşan Bilir’ diyerek dokunacağız. 2021 yılı Ramazan ayında ‘Paylaşan Bilir’ temasıyla başlattığımız Ramazan seferberliği 4 kıta 20 ülkede yüz binlerce mazluma umut, garibe mutluluk vesilesi olacak. Sevgiyi paylaşan bilir, bereketi paylaşan bilir, kardeşliği paylaşan bilir diyerek hamiyetperver aziz milletimizin infak ve yardımlaşma duygularının zirvede olduğu mübarek Ramazan ayını en güzel şekilde iyilik ve güzellik vesilesi kılma gayretindeyiz.”
Ramazan ayı müminlerin infakta, zekâtta, sadakada yarıştıkları ay. Bu ayın müminleri sosyoekonomik olarak inşa eden yönünü anlatır mısınız?
Rahmet ve bereket iklimi bir Ramazan-ı Şerif’e daha bizleri kavuşturan Rabbimize hamd olsun. Hicri 1442 Ramazan ayı bu yıl da büyük bir imtihan olarak gördüğümüz salgın pandemisi gölgesinde geçecek. Belki iftar sofralarında misafirlerimizi ağırlayamayacağız, camilerde omuz omuza büyük bir coşkuyla saf tutamayacağız, büyüklerimizi, dostlarımızı sevdiklerimizi ziyaret edemeyeceğiz. Ama tüm bunlar müminin hayatında Ramazan’ı hakkıyla idrak etmesine engel değildir. Tarihe bakıldığında Müslümanlar savaşlar gölgesinde Ramazan ayları geçirmiştir, nice zorluklar ve imtihanlar yaşanmış fakat hiçbir zaman bin aydan daha hayırlı olduğunun müjdesi bizzat Kur’an-ı Kerim ile verilen Kadir Gecesi’ni de içinde barındıran mübarek bu ay gölgede kalmamış, istifade edilmeden geçilmemiştir. Başımıza gelen tüm musibetlerin kendi ellerimizle işlediklerimizden olduğunun da bilinciyle bu günleri fırsat bilip bolca istiğfar etmeli, Cenab-ı Allah’ın Gafur ve Rahim isimlerine sığınmalıyız. Oruçlu için lütfedilecek olan cennetteki Reyyan kapısı ve sadece Allah Teala’nın ilminde olan oruçlunun kazanacağı o büyük ecir en büyük muradımız ve dayanağımız olacak, ibadetler, dualar, tilavetler, tesbihatlar, hayır ve hasenatlar ile Allah’ın rızasına erişecek sebepler aranacaktır.
Vuslat Derneği 2020’nin Ramazan ayında neler yaptı?
Vuslat Derneği olarak 2020 yılında 3 kıta 20 ülkede kalkınma hedefli insani yardım ve eğitim faaliyetleri gerçekleştirdik. Özellikle pandemi sebebiyle zor günler geçiren vatandaşlarımıza gıda, giyim, zekât, fitre gibi bağışlarımızla destek olup bu zorlu dönemde yanınızdayız dedik. 2020 Ramazan döneminde tüm sıkıntılara rağmen kıymetli bağışçılarımızın destekleriyle yüz binlerce insana yardım elimizi ulaştırıp, binlerce hafız talebemiz ve ailesine destek olduk. Sene boyunca sürdürdüğümüz günlük 5000 ekmek dağıtımını kapı kapı ihtiyaç sahibi ailelere, yaşlı ve bakıma muhtaç kimselere, kurslara ve medreselerimize her gün kesintisiz gerçekleştirdik. 2000’in üzerinde su kuyusunu Afrika ve Asya kıtalarında açarak mazlum kardeşlerimizi suya kavuşturduk. Günlük olarak kestiğimiz onlarca adak, akika, şükür kurbanlarını ve Kurban Bayramı’nda kestiğimiz 14.500 hisse vacip kurbanın etlerini ihtiyaç sahiplerine, yetimlere, ilim talebelerine dağıttık. 10.000’in üzerinde gıda kumanyasını başta ülkemiz olmak üzere 20 ülkede ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırdık. Kurduğumuz ümmet sofraları ile binlerce kardeşimize toplu iftar sofraları kurduk. Pandemi sebebiyle bir araya gelinemeyen bölgelerde kapı kapı sıcak yemek dağıtımında bulunduk. Salgın sebebiyle evlerinden online eğitimlerine devam eden hafızlık talebelerimize hafız ailesi iftar projesi kapsamında iftar yemekleri ulaştırdık. Bizlere emanet edilen fitre, fidye ve zekâtları ülkemizdeki gerçek ihtiyaç sahibi ailelere, fıkhen uygun olan hafızlık talebelerimize ve 20 ülkedeki mazlumlara ulaştırıp dualarını aldık. Bayramlık giysi ve bayram harçlığı projemiz ile binlerce hafız, yetim ve ihtiyaç sahibi kardeşimizin gönlünü alarak, bayram sabahına sevinçle uyanmasına vesile olduk.

Derneğinizin bu Ramazan ayında planladığı projeler nelerdir?
Bu Ramazan’da da 4 kıta 20 ülkede yüz binlerce kardeşimizin yüreğine, “Paylaşan Bilir” diyerek dokunacağız. 2021 Ramazan ayında, “Paylaşan Bilir” temasıyla başlattığımız Ramazan seferberliği 4 kıta 20 ülkede yüz binlerce mazluma umut, garibe mutluluk vesilesi olacak. Sevgiyi paylaşan bilir, bereketi paylaşan bilir, kardeşliği paylaşan bilir diyerek hamiyetperver aziz milletimizin infak ve yardımlaşma duygularının zirvede olduğu mübarek Ramazan ayını en güzel şekilde iyilik ve güzellik vesilesi kılma gayretindeyiz. Afrika, Asya, Avrupa ve Güney Amerika’da toplam 20 ülkede gerçekleştireceğimiz insani yardım faaliyetlerimiz vesilesiyle bir kez daha ümmet olduğumuzu hatırlayacak, kardeşinin derdiyle dertlenmenin mutluluğunu yaşayacağız. Vuslat Derneği gönüllüleri yurtiçinde 150 liraya, yurt dışında 250 liraya gıda kumanyası bağışlayabilecek.  Diyanet İşleri Başkanlığı’nın açıkladığı 28 TL fitrelerini ve fidyelerini ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere hesap numaralarımızdan ya da FİTRE/FİDYE yazıp 6068’e SMS gönderdiklerinde 28 TL karşılığında bağışlamış olacaklar. Ayrıca 20 ülkede kurulacak Ümmet Sofraları’na 100 kişilik iftar bedeli olarak 1000 TL bağışlayarak katkı sunabilirler. İFTAR yazıp 6067’ye tüm operatörlerden gönderecekleri SMS ile 10 TL karşılığında 1 kişiye iftar ikram etmiş olacaklar. 100’e yakın desteklediğimiz medreselerde eğitim gören binlerce hafızlarımıza kurulacak Medrese İftar Sofraları’na 1000 TL karşılığında sponsor olabilirler.

Zekât hesaplamalarının yapılarak özenle verilmeye gayret edildiği Ramazan ayında bağışçılarımızın zekât emanetlerini muhtaç durumda olan ailelere, buluğ çağına ermiş ihtiyaç sahibi hafızlarımıza, yetimler ve ailelerine, yurtdışındaki mazlum kardeşlerimize ulaştırıyoruz. Ayrıca dilerlerse zekâtlarını gıda kumanya kolisi olarak, hafız bursu olarak ya da günlük olarak dağıtılan ekmek projesine gönderebilirler. Her bayram çocukların mutluluğu düşer hatırımıza. Bu Ramazan ayında da onları unutmayacağız. 300 TL karşılığında bir hafızımıza ya da Afrika’daki bir minik yavrumuza bayramlık hediye edebilir, ulaştırdığınız bayram harçlıkları ile çocukların temiz kalplerine dokunabilirsiniz. Bağışçılarımız bu projelerimiz ve tüm faaliyetlerimiz ile ilgili detaylı bilgiye 02126592880 numaralı çağrı merkezimizden ya da vuslat.org.tr web sitemizden ulaşabilirler.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:01
Güneş 06:22
Öğle 12:48
İkindi 16:20
Akşam 19:05
Yatsı 20:21
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı