Son Dakika

Yüzde 75’ten aşağısı gerçeklerle örtüşmez!

Öz Ağaç-İş Sendikası Genel Başkanı Tuncay Dolu, geldiğimiz ekonomik durumda asgari ücretliye yüzde 75’ten aşağı belirlenecek bir zam oranının ülke gerçekleriyle örtüşmeyeceğini vurguladı.

GÜNDEM 06.12.2021, 04:35
3
Yüzde 75’ten aşağısı gerçeklerle örtüşmez!
Öz Ağaç-İş Sendikası Genel Başkanı Tuncay Dolu, 2022 yılı asgari ücret artış oranıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Asgari ücret belirlenirken esas alınması gereken Türkiye İstatistik Kurumu’nun ( TÜİK) karma enflasyon sepeti olmadığını, temel gıda enflasyonundaki artış oranı olduğuna vurgu yapan Dolu, yaptığı yazılı açıklamada, “Biz bunu geçen sene de savunduk. Vergi yükümlülüğü ve refah payı taleplerimiz yerine gelmese de yüzde 21,56’lık ücret artışı, temel gıda enflasyonundaki artış oranına göre beklentilere bir nebze de olsa cevap verdi” dedi. Asgari ücrete yapılması gereken artışa değinen Dolu, “Geldiğimiz ekonomik durumda temel gıda ürünleri başta olmak üzere yaşanan hayat pahalılığı çalışanlarımızı ekonomik olarak zor duruma düşürmüştür. Bununla beraber son bir yıl içinde altın ve dolardaki yüzde 60 civarındaki artış doğrudan veya dolaylı olarak hayatın tüm alanlarını etkilemektedir” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Çalışanlarımızı fiyat artışlarına karşı koruyacağız” açıklamasına hatırlatan Dolu, şunları kaydetti: “Asgari ücrette 3’er aylık dönemde en az yüzde 25 olmak üzere toplamda yüzde 75’ten aşağı olmayan bir asgari ücret artışı gereklidir. Yüzde 75’ten aşağı belirlenecek olan bir zam oranı, hem ülke gerçekleri ile örtüşmez hem de büyük bir toplumsal bunalım ve kaosa kapı aralar. Zam oranına ek olarak çalışanımızın refah payının yükselmesi adına da dar gelirlilerde büyük bir kambur haline gelen ve artık sürdürülebilir olmaktan uzak olan Gelir Vergisi’nin, asgari ücretliden kesin olarak alınmaması gereklidir. Diğer taraftan ücretlilerin kâbusu haline gelen Gelir Vergisi dilinmelerinde adil olarak yeniden düzenleme yapılması ve matrahın en az yüzde 100 artırılması şarttır.”

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 24 Nisan 2024
İmsak 04:18
Güneş 05:46
Öğle 12:42
İkindi 16:25
Akşam 19:28
Yatsı 20:50
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı