Zamları eleştirmiş MHP'den istifa etmişti! MHP'den Baki Ersoy atağı

Hükumeti eleştirmiş partisinden istifa etmişti. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, disiplin kuruluna sevk edildikten sonra partiden istifa eden Baki Ersoy'u tekrar üye olması için davet etti.

SİYASET 14.07.2022, 17:25
9
Zamları eleştirmiş MHP'den istifa etmişti! MHP'den Baki Ersoy atağı
Bağımsız Kayseri Milletvekili Baki Ersoy 3 ay önce sosyal medya hesabından Türkiye İstatistik Kurumu'nun açıkladığı enflasyon rakamlarını eleştiren bir paylaşım'da bulunmuş, bunun üzerine partisinin disiplin kuruluna sevk edilmişti. Baki Ersoy bu durumun kamuoyu ile paylaşılmasından sonra disiplin kurulu kararını beklemeden partisinden istifa ettiğini açıklamıştı.
"Zamlar bu milletin belini büküyor. Bunlar gerçek. Bunları görmemezlikten gelemeyiz. Bunları konuşmamız gerekiyor. Bunları yok sayamayız. Bir şey yok saydığınızda problem ortadan kalkmıyor ve bu tepkiyi getiriyor. Enerji krizi var böyle oldu' demek yerine biz önümüzdeki süreçte ne yaparız? Bu bir kaçamak. Tamam dünyada ekonomik kriz var, bizde de var. Bunu çözmeyecek miyiz yani? Bu doğru değil. Bu yaklaşımı ben kabul etmiyorum." paylaşımının ardından partisinden istifa eden Baki Ersoy'a MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partiye üye olması için yeniden teklifte bulundu.
MHP Genel Başkanı Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Semih Yalçın, yaptığı yazılı açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:
"5 Nisan 2022 günü kesin ihraç talebi ile MHP Disiplin Kuruluna sevk edildikten sonra partimizden istifa eden Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli tarafından tekrar partimize üye olmak üzere davet edilmiştir. Kayseri Milletvekili Baki Ersoy'un partimize üyelik işlemlerinin yeniden başlatılması hususunda bizzat Sayın Genel Başkanımız tarafından talimat verilmiş ve kendisi partimize yeniden üyelik başvurusunda bulunmaya çağrılmıştır"

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:16
Güneş 05:44
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:29
Yatsı 20:51
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı