Zehirli fon

Silahlı işgal yerini manevi istilaya bırakıyor. ABD, İslam Dünyası’nın her yanına zehir yaymaya devam ediyor.

DÜNYA 29.12.2022, 04:35
3
Zehirli fon
ABD’nin öncülüğünü yaptığı Batı merkezli ifsat projeleri İslam ülkelerinde gittikçe yayılıyor. ABD, Pakistan’da toplumsal cinsiyet eşitliği ve sözde demokrasi savunuculuğu yapan sivil toplum kuruluşlarına 200 milyon dolar fon dağıtacak. ABD’nin, Türkiye’de de İstanbul Sözleşmesi ve toplumsal cinsiyet eşitliği savunucusu kurumlara ciddi meblağlarda para dağıttığı biliniyor.
Dünya’nın baş belası Amerika Birleşik Devletleri (ABD), İslam dünyasının manevi genlerini bozmak için kesenin ağzını biraz daha açtı. Türkiye başta olmak üzere Asya’dan Afrika’ya Balkanlar’dan Körfez coğrafyasına kadar birçok İslam ülkesinde fitne projelerini tüm açıklığıyla sahaya süren ABD, şimdi de Dünya’nın en büyük İslam ülkelerinden olan Pakistan üzerine oynuyor. Manevi değerleri çok yüksek bir halka sahip olan 225 milyon nüfuslu İslam ülkesi Pakistan’ı ifsat etmek amacıyla ‘toplumsal cinsiyet eşitliği’ adlı fitne projesine 200 milyon dolarlık fon ayıran ABD, sözkonusu fonu Pakistan’da toplumsal cinsiyet eşitliği  propagandası yapan sivil toplum kuruluşlarına hibe edecek. ABD’nin, Türkiye’de de İstanbul Sözleşmesi ve toplumsal cinsiyet eşitliği savunucusu kurumlara ciddi meblağlarda para dağıttığı biliniyor.

Dünya üzerindeki bütün gayriahlaki uygulamalarının kaynağı ve sponsoru olan Amerika Birleşik Devletleri (ABD), Pakistan'a 200 milyon dolarlık 'toplumsal cinsiyet eşitliği' desteği sağlama kararı aldı. Amerikan medyasında yer alan bilgilere göre, ABD'nin Pakistan'da toplumsal cinsiyet eşitliği ve sözde demokrasiyi desteklemek amacıyla burada faaliyet gösteren bazı sivil toplum kuruluşlarına 200 milyon dolar aktaracağı açıklandı. ABD Senatosu geçtiğimiz günlerde ABD yönetimine 30 Eylül 2023'e kadar finansman sağlayacak 1,7 trilyon dolar değerindeki bütçe tasarısını kabul etmişti.

Dünya’nın en büyük İslam ülkelerinden biri olan Pakistan’da Müslümanlar; siyasi, ekonomik ve toplumsal anlamda kendilerini hedef alan birçok saldırıya rağmen manevi omurgalarını muhafaza edebilmeyi başarabilmiş durumdalar. 225 milyon nüfuslu Pakistan’da toplumu birleştiren en büyük güç ve motivasyon kaynağı, dün olduğu gibi bugün de İslam dini. ABD’nin uzun yıllar ülke bürokrasisinde etkin bir güç olmasına rağmen Pakistan halkının büyük bölümü, Amerikan emperyalizmine karşı ilkeli bir duruş sergilemeye devam ediyor. Toplumsal cinsiyet eşitliği, LGBT ve benzeri batıl kavramlar Müslüman Pakistan toplumunda asla kabul görebilecek kavramlar değil. Müslüman toplumların manevi dinamikleri üzerinde yıkıcı planlar yapan ABD, birçok İslam ülkesinde yaptığı gibi sivil toplum kuruluşlarını maşa olarak kullanarak Pakistanlı Müslümanları ifsat etmeyi amaçlıyor. Cemaat-i İslami gibi büyük halk desteği bulunan İslami kurumlar tebliğ faaliyetleriyle Batı merkezli ifsatın Pakistan’da yayılmasına engel olmaya çalışıyor.

Amerika Birleşik Devletleri ile Avrupa Birliği ve Avrupa Konseyi gibi kurumların sivil toplumu güçlendirme, insan hakları, demokrasi gibi ağdalı ifadelerle sürdürdüğü fitne üretme hamleleri İslam ülkelerinde geniş bir alan bulmuş durumda. Türkiye’de özellikle Avrupa Birliği süreci ile birlikte son 20 yılda önü açılan bazı sivil toplum kuruluşları, LGBT sapkınlığı başta olmak üzere cinsiyetsiz bir toplum modeli dayatan toplumsal cinsiyet eşitliği gibi konularda toplum genelinde açıkca propaganda yapıyor. Binlerce çalışanları bulunan bu sivil toplum kuruluşlarına ABD’nin ve AB’nin fonları adeta can suyu sağlıyor. Türkiye’de faaliyet gösteren sözkonusu sivil toplum kuruluşlarına bugüne dek yüzlerce milyon dolar aktarıldığı bilinen bir gerçek. Batı bu kurumlar aracılığıyla hem İslam toplumları üzerinde manevi tahribatını kolayca gerçekleştirirken hem de güçlendirdiği bu sivil toplum cephesini yeri geldiğinde hükümetler üzerinde siyasi bir baskı aracı olarak kullanmaktan çekinmiyor.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 04:26
Güneş 05:52
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:24
Yatsı 20:44
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı