Zelenskiy: 3 yerleşim birimi Rus güçlerinden geri alındı

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, 3 yerleşim biriminin Rus güçlerinden geri alındığını bildirdi.

DÜNYA 05.09.2022, 06:55
Zelenskiy: 3 yerleşim birimi Rus güçlerinden geri alındı
Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, sosyal medya hesaplarından yaptığı görüntülü paylaşımda  gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.
Zelenskiy, Rusya’nın 2014’te yasa dışı ilhak ettiği Kırım meselesine değinerek, “Ukrayna bayrağının ve özgür hayatın Kırım’a geri döneceğine inanıyorum. Tüm topraklarımızı ve halkımızı özgürleştireceğiz. Ukrayna ordusu, istihbarat servisimiz, özel servislerimiz bunun için gerekli adımları atıyor. Bu adımları duyabilirsiniz. İşgalciler şimdiden Kırım’dan kaçmaya başladılar. Bu onlar için doğru seçim” diye konuştu.
İkisi Ukrayna’nın güneyinde, biri doğusunda olmak üzere 3 yerleşim bölgesinin Rus güçlerinden geri alındığını ifade eden Zelenskiy, Ukrayna güvenlik güçlerine teşekkür etti.
Geri alınan yerleşim birimlerinin neresi olduğuna ilişkin bilgi veren Ukrayna Devlet Başkanı, ikisi ülkenin güneyinde, biri de doğusunda olmak üzere 3 yerleşim biriminin Rus güçlerinden geri alındığını belirtti.
Ayrıca yerel basında yer alan bilgilere göre, Herson’daki Visokopilya köyü ile Donetsk’e bağlı Ozerne köyü Ukrayna güçleri tarafından geri alındı.
Ukrayna güçleri, 29 Ağustos’ta ülkenin güneyinde yer alan Herson bölgesinde Rus güçlerine yönelik karşı saldırı başlattığını duyurmuştu. 

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 23 Nisan 2024
İmsak 04:19
Güneş 05:47
Öğle 12:42
İkindi 16:25
Akşam 19:27
Yatsı 20:49
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı