Zelenskiy: Herson bölgesinde sadece bugün 3 yerleşim yeri kurtarıldı

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Ukrayna ordusunun sadece bugün içinde Herson bölgesindeki 3 yerleşim yeri tekrar kontrol altına aldığını duyurdu.

DÜNYA 06.10.2022, 02:10
Zelenskiy: Herson bölgesinde sadece bugün 3 yerleşim yeri kurtarıldı
Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Telegram hesabından paylaştığı görüntülü mesajında, ülkesinde devam eden savaş ve genel gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.
Zelenskiy, Ukrayna ordusunun, Rus güçlerin daha önce ele geçirdiği yerleşim yerlerinde tekrar kontrolün sağlaması için mücadele sürdürdüğünü kaydetti.
Herson bölgesinde 3 yerleşimi daha kontrol altına aldıklarını ifade eden Zelenskiy, “Sadece bugün içinde Herson bölgesinde Novovoskresenske, Novogrigorivka ve Petropavlivka gibi yerleşimler, sözde referandumdan kurtarıldı ve istikrara kavuştu. Mücadele devam ediyor” dedi.

Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü’ne (OECD) üyelik için başvurduklarını da belirten Zelenskiy, şu ifadeleri kullandı:

Zelenskiy, İspanya ve Portekiz ile 2030 FIFA Dünya Kupası’na ev sahipliği yapmak için teklif verdiklerini de aktardı.

Zelenskiy, bugün hükümet yetkilileri ile yaklaşan kış mevsimine hazırlıkları ele aldığını aktararak, “Açık söylüyorum; kış zor olacak ama onu geçmek için gaz, kömür ve gereken her şeyi biriktiriyoruz. Hazırlamak için çalışıyoruz” dedi.
Luhansk Bölgesi Askeri İdaresi Başkanı Sergei Gaidai, sosyal paylaşım sitesinden yaptığı paylaşımında, bugün öğlen saatlerinde Donbas’ta Luhansk bölgesindeki yerleşim yerlerinde yeniden kontrolün sağlanması için harekete geçildiğini bildirdi.
6 küçük yerleşimin tekrar Ukrayna ordusunun kontrolü altına alındığını belirten Gaidai, “Sabaha kadar daha fazla olabilir.” dedi.
“Bunlar demokrasilerdir, bunlar piyasa ekonomileridir, dünyanın ekonomik potansiyelinin büyük kısmı burada. Avusturya’dan Japonya’ya, ABD’den Güney Kore’ye, Kanada’dan Türkiye’ye kadar. Ukrayna da bu format bünyesinde aralarında olacak.”

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:02
Güneş 06:23
Öğle 12:49
İkindi 16:19
Akşam 19:04
Yatsı 20:20
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı