Zelenskiy İran'ı savaşı uzatmakla suçladı

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, ülkesinin Rusya ile yaptığı savaşta İran'a karşı suçlamada bulundu.

DÜNYA 07.11.2022, 01:45
3
Zelenskiy İran'ı savaşı uzatmakla suçladı
Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Telegram hesabından paylaştığı görüntülü mesajda, "İran'ın saldırgana ( Rusya) silah tedariki olmasaydı şimdi barışa daha yakın olurduk" dedi
Zelenskiy, AB Komisyonu Başkanı Ursula Von Der Leyen ile yaptığı telefon görüşmesinde AB'nin Ukrayna'ya makro-finansal destek sağlaması konusunda detayları ele aldıklarını söyledi.
Leyen ile konuşmasında bu konuyu da görüştüklerini ve dünyanın İran'a tepki göstermesi gerektiğini dile getiren Zelenskiy, İran'ı Rusya'ya silah tedarik etmek ve böylece savaşı uzatmakla suçladı.
Zelenskiy, "İran'ın saldırgana (Rusya) silah tedariki olmasaydı şimdi barışa daha yakın olurduk" diye konuştu.

Rusya'nın Ukrayna'da enerji altyapılarını hedef almaya devam ettiğini söyleyen Zelenskiy, Rus güçlerinin bugün Ukrayna'da düzenlediği saldırılarda tekrar İran üretimi İHA'lar kullandığını kaydetti.
Altyapı hasarı nedeniyle ülke genelinde 4,5 milyon aboneye elektrik verilmediğini, sorunların çözülmesi için hükümet yetkilileri ile toplantı düzenlediğini belirten Zelenskiy, "Her senaryoyu ayrıntılı olarak ele aldık ve uygun önlemleri hazırladık" dedi.

Rus güçlerinin en yoğun saldırıları Donetsk bölgesine düzenlediğini belirten Zelenski, "Düşman orada ciddi kayıplar veriyor ama her şeye, her türlü kayıplara rağmen paralı askerlerini ölüme sürmeye devam ediyor" diye konuştu.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 04:26
Güneş 05:52
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:24
Yatsı 20:44
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı