Zelenskiy kritik isimleri kovdu

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, çocukluk arkadaşı olan Güvenlik Servisi (SBU) Başkanı Bakanov ile Ukrayna Başsavcısı Venediktova'yı görevden aldığını duyurdu.

DÜNYA 18.07.2022, 00:55
3
Zelenskiy kritik isimleri kovdu
Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Güvenlik Servisi (SBU) Başkanı İvan Bakanov ve Ukrayna Başsavcısı İrina Venediktova'yı görevden aldı.
Ukrayna Devlet Başkanlığı'nın web sayfasında yayımlanan karar sonrasında Zelenskiy, imzaladığı başka bir kararla da Venediktova'nın yardımcısı Oleksiy Simonenko'yu başsavcı vekili olarak atadı.
Konuya ilişkin Telegram kanalından yaptığı açıklamada, vatana ihanet nedeniyle ülkenin başsavcılık ve kolluk kuvvetlerinde bazı çalışanlara yönelik 651 ceza davasının kayıtlara geçtiğini belirten Vladimir Zelenskiy, şu ifadeleri kullandı:
"Özellikle, 60'tan fazla Güvenlik Servisi ve kolluk kuvvetleri çalışanı, işgal altındaki topraklarda kaldı ve devletimize karşı çalışıyor. Ukrayna güvenlik güçleri ve Rus istihbaratı çalışanları arasındaki iş birliği nedeniyle devletin ulusal güvenliğinin temellerine karşı kayda alınan bu suçlar, ilgili yöneticilerle ilgili ciddi sorular uyandırıyor. Her bir sorunun da cevabı bulunacaktır."

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:01
Güneş 06:22
Öğle 12:48
İkindi 16:20
Akşam 19:05
Yatsı 20:21
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı