Zelenskiy, toprak bütünlüğü vurgusu! Ukrayna topraklarını geri alacak

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, hayatını kaybeden sivillerin sayısının 40'a yükseldiğini açıkladı.

DÜNYA 17.01.2023, 08:35
Zelenskiy, toprak bütünlüğü vurgusu! Ukrayna topraklarını geri alacak
Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Rus güçlerinin Dnipro'ya füze saldırısı düzenlemesinin ardından görüntülü mesajında halka seslendi.
Ülkesinin toprak bütünlüğünü tekrar sağlaması için mücadele verdiklerini belirten Zelenskiy, Dnipro'da hayatını kaybeden sivillerin sayısının 40'a yükseldiğini açıkla ve Rusya'nın kontrolünde olan Ukrayna topraklarını geri alacaklarını söyledi.
Zelenskiy, Rus ordusunun, Ukrayna'da devam eden savaştaki inisiyatifi ele geçirmek için yeni bir girişimler hazırladığını iddia ederek, "Her gün ve her gece düşmanın potansiyelini azaltmak için hareket ediyoruz" dedi.
Ortak ülkeleri Ukrayna'ya silah yardımını hızlandırmaya çağıran Zelenskiy, "Bugün İngiltere'den güzel bir örnek oldu. Yeni bir savunma yardım paketi açıklandı. Tam da ihtiyaç duyulan şeyler. Tanklar, diğer zırhlı araçlar, toplar" dedi.
Toprak bütünlüğü vurgusu yapan Zelenskiy, şöyle devam etti:
"Eminim ki Ukrayna bayrağı Donetsk Havaalanına, Donetsk'e ve Donbas'ımızın diğer şehir ile köylerine ve geçici olarak işgal edilmiş diğer bölgelere geri dönecek. Geçici anahtar bir kelimedir. Ukrayna kendine ait olanı geri alacak."
DNİPRO SALDIRISINDA ÖLENLERİN SAYISI 40'A ÇIKTI
Rus ordusunun, iki gün önce Ukrayna'nın Dnipro kentindeki bir konuta füze saldırısı düzenlediğini belirten Zelenskiy,  saldırı sonucu hayatını kaybeden sivillerin sayısının 40'a kadar yükseldiğini söyledi.
Rus ordusunu Ukrayna'da sivillere yönelik saldırılar düzenlemekle suçlayan Zelenskiy, saldırıda ölenler arasında 3 çocuğun bulunduğunu kaydederek, 22 kişiden haber alamadıklarını, enkaz alanında arama ve kurtarma çalışmaların sürdüğünü aktardı.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:16
Güneş 05:44
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:29
Yatsı 20:51
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı