Zelenskiy’den Almanya’ya Leopard 2 tankı tepkisi

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Almanya'nın Leopard 2 tanklarını göndermekte tereddüt etmesini tepki gösterdi.

DÜNYA 20.01.2023, 08:45
5
Zelenskiy’den Almanya’ya Leopard 2 tankı tepkisi
Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Almanya'nın ülkesine Leopard 2 tanklarını göndermekte tereddüt etmesini eleştirdi.
Alman ARD televizyonuna açıklama yapan Zelenskiy, “Altı ay daha konuşabilirsiniz ama burada her gün insanlar ölüyor. Eğer elinizde Leopard tankları varsa, onları bize verin” dedi.
Rusya ile olan savaşta Ukrayna’nın kendini savunduğunu ve Rusya’ya saldırmak gibi bir niyeti olmadığını da vurgulayan Zelenkiy, Almanya’nın Leopard tankları konusunda çekimser kalmasını eleştirerek, “Bu bir oyun değil bu bir şeyi ispat etme konusu da değil. Biz Almanya’ya teşekkür ediyoruz bunu herkesin duymasını istiyorum. Ancak her gün insanlar ölüyor kadınlar tecavüze uğruyor” diye konuştu.
Silahların susması ve Rusya’nın suçunu kabul etmesi halinde diplomatik adımların gelebileceği sinyalini veren Zelenksiy, her şeyin para olmadığını, paranın gidenleri geri getiremeyeceğini ve bazı yaraları tamir edemeyeceğini kaydetti.
Almanya Başbakanı Olaf Scholz, çarşamba günü Davos’ta Ukrayna’ya Leopard 2 tanklarının tedariki konusunda taahhütte bulunmaktan kaçınmıştı.
Almanya’daki ABD’ye ait Ramstein hava üssünde bir araya gelecek Ukrayna temas grubunun en önemli konusu Leopard tanklarının Ukrayna’ya gönderilmesi olacak.

Leopard 2 tankları Almanya’da üretildiği için Almanya bu tartışmada kilit bir rol oynuyor. Yasal olarak Alman üretimi silahların üçüncü taraflara transferinin Berlin hükümeti tarafından onaylanması gerekiyor.
Polonya ve Finlandiya, Ukrayna’ya Leopard 2 tanklarını teslim etmeye hazır olduklarını açıklamıştı.
Almanya’nın ürettiği Leopard tankları Avrupa’da Danimarka, Finlandiya, Yunanistan, Hollanda, Norveç, Polonya, Portekiz, İsveç, İspanya, Çekya, Türkiye ve Macaristan gibi AB ve NATO ülkelerinin ordularında bulunuyor.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:02
Güneş 06:23
Öğle 12:49
İkindi 16:19
Akşam 19:04
Yatsı 20:20
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı