Zelenskiy'den Erdoğan'ı kızdıracak Putin açıklaması

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Rusya Devlet Başkanı Putin'e yönelik 'savaş suçu' iddiasını yineleyerek savaş suçlarının incelenmesi için özel bir mahkeme kurulması gerektiğini söyledi.

DÜNYA 14.10.2022, 01:05
1
Zelenskiy'den Erdoğan'ı kızdıracak Putin açıklaması
Ukrayna lideri Zelenskiy, Putin'e yönelik 'savaş suçu' iddiasını yineleyerek savaş suçlarının incelenmesi için özel bir mahkeme kurulması gerektiğini söyledi. Zelenskiy "Putin ile diplomasi yürüten dünya liderleri yalnız bırakılmalı" çağrısı yaptı.
Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) delegelerine video mesajında hitap eden ve Rusya'ya karşı 'birlikte hareket etme' çağrısında bulunan Zelenskiy, hava savunma sistemleri talebini de bir kez daha dile getirdi.

Putin ile 'diploması yürütülmemesi gerektiğini' ifade eden Zelenskiy, "Bugün Rusya ile diplomasi yürütemeyiz, uluslararası hukuka saygı duymayan ve öldüren liderlere saygı gösteremeyiz" ifadelerini kullandı.
"Putin ile diplomasi yürüten dünya liderleri yalnız bırakılmalı" diyen Zelenskiy, Rusya'ya mali yardımın tamamen kesilmesi gerektiğini belirtti.

Ayrıca Ukrayna Cumhurbaşkanlığı Ofisi ve Kiev bölge yönetimi, başkent bölgesinin drone saldırılarıyla hedef alındığını duyurdu. Cumhurbaşkanlığı Ofisi'nin başkan Yardımcısı Kyrylo Timoşenko, kritik altyapı tesislerinin perşembe günü erken saatlerde İran yapımı drone saldırılarıyla vurulduğunu söyledi.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 04:26
Güneş 05:52
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:24
Yatsı 20:44
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı