Son Dakika

Zincir marketin etiket oyunu ifşa oldu

Marketlerdeki fiyat artışlarının önü alınamazken, zamlar da devam ediyor. Hükümet zamlarla mücadele olarak yasaklama yöntemleri denenirken zincir marketlerden ilginç bir etiket oyunu ifşa oldu.

EKONOMİ 30.01.2023, 06:40
7
Zincir marketin etiket oyunu ifşa oldu
Bir zincir markette ürün etiketinin üzerinde kilogram fiyatı yerine 100 gram fiyatının yazılması tartışmalara neden oldu. Markette alışveriş yapan şahıs ilk bakışta fark etmediği durumu sonradan anladığını belirtti.
Sözlük platformu Ekşi'de başlık açılarak belirtilen olayda; "Kendimi almanya'da hissedip bir kg fıstıklı salamı 29.99'a alabileceğimi sandım" sözleri ile anlatılan olayda, ürünün kg fiyatı yerine 100 gram fiyatının yazılması dikkat çekti.
Fiyatları 100 gram üzerinden belirtilen etiketlerde, salamların içerisinde patates nişastası, kıvam artırıcı ve soya kullanıldığının belirtilmesi de dikkat çekti.

Yaşanan olayla ilgili yapılan yorumlarda ülkedeki enflasyona dikkat çekilirken, durumun uzun süredir birçok markette yapıldığı belirtildi.
İşte o yorumlardan bazıları;
"Ne oldu o gramajı azaltarak gizli zam yapan fırsatçılara göz açtırmayanlara? Birçok üründe uzun zamandır var olan enflasyon göstergesi."
"Türk lirasından bir sıfır atma operasyonunun ilk aşamasıdır"
"Özellikle kuru yemiş fiyatlarında uzun zamandır yapılan ali cengiz oyunudur."

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:01
Güneş 06:22
Öğle 12:48
İkindi 16:20
Akşam 19:05
Yatsı 20:21
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı