Ziraat Bankası Demirören'den Hürriyet ve Kanal D binalarını aldı

Ziraat Bankası ile Demirören Medya gerçekleşen protokolün ardından Demirören Grubu’na ait oolan Hürriyet ve Kanal D binaları Ziraat Bankası’na geçti.

EKONOMİ 01.11.2022, 15:15
3
Ziraat Bankası Demirören'den Hürriyet ve Kanal D binalarını aldı
Ziraat Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, Ziraat Bankası A.Ş. ile Demirören Medya Yatırımları Ticaret A.Ş. arasında gayrimenkul devri ve proje geliştirilmesine dair işbirliği protokolü imzalandı. Yapılan anlaşma ile Demirören Grubu’na ait Hürriyet ve Kanal D binaları Ziraat Bankası’nın oldu.

İstanbul-Bağcılar’da bulunan Demirören Grubu’na ait Hürriyet ve Kanal D binalarının Ziraat Bankası’na geçişiyle ilgili bankadan Kamuyu Aydınlatma Platformu’na bir açıklama gerçekleştirildi. Yapılan protokolle ilgili detayların yer aldığı yazıda “Mülkiyeti T.C. Ziraat Bankası A.Ş.’ye ait bulunan, İstanbul İli, Bağcılar ilçesi’nde yer alan, tapunun 2161 ada, 10 parseli ve 2163 ada, 3 parselinde kayıtlı taşınmazlar üzerinde gayrimenkul projesi geliştirilmesine ilişkin olarak, Şirketimiz, T.C. Ziraat Bankası A.Ş. ile Demirören Medya Yatırımları Ticaret A.Ş. arasında 28.10.2022 tarihinde Gayrimenkul Devri ve Proje Geliştirilmesine Dair İşbirliği Protokolü imzalanmıştır.” İfadeleri yer aldı.
Yazılı olarak yapılan açıklamanın devamında şunlar belirtildi:

Demirören Grubu’nun Doğan Medya’yı satın alırken 2018 yılında Ziraat Bankası’ndan kullandığı 750 milyon dolarlık kredinin akıbeti sır gibi gizlenmeye devam ederken yaşan bu gelişme Demirören Medya’daki çöküşü ortaya koydu
Protokol’ün imza tarihi itibarıyla, projeye konu taşınmazların mülkiyetlerinin Şirketimize devrinin yapılacağı tarih henüz belirlenmemiş olup, Protokol’de belirtilen şartlar ile tanzim edilecek ekspertiz raporuyla tespit olunacak değer de dikkate alınarak belirlenecek değer üzerinden taşınmazların devrinin sağlanmasını müteakiben, Sermaye Piyasası Kurulu’nun Özel Durumlar Tebliği’nin 23. maddesinin 7. fıkrası hükmü uyarınca, yatırımcılarımızın tam ve zamanında bilgilendirilmesini teminen ilgili bilgi ve projeye dair tüm gelişmeler Şirketimiz tarafından derhal kamuya duyurulacaktır.
Yukarıdaki açıklamalarımızın, Sermaye Piyasası Kurulu’nun Özel Durumlar Tebliği’nde yer alan esaslara uygun olduğunu, bu konuda/konularda Şirketimize ulaşan bilgileri tam olarak yansıttığını, bilgilerin defter, kayıt ve belgelerimize uygun olduğunu, konuyla ilgili bilgileri tam ve doğru olarak elde etmek için gerekli tüm çabaları gösterdiğimizi ve yapılan bu açıklamalardan sorumlu olduğumuzu beyan ederiz.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:02
Güneş 06:23
Öğle 12:49
İkindi 16:19
Akşam 19:04
Yatsı 20:20
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı