Zonguldak valisi açıklama yaptı: Maden ocağı patlamasında yeni gelişme

Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, Kilimli'de 4 işçinin yaralandığı maden ocağı patlamasına ilişkin açıklama yaptı. Vali Tutulmaz, patlamanın "küçük kömür tozu patlaması" nedeniyle olduğunu belirtti.

GÜNDEM 07.11.2022, 15:45
1
Zonguldak valisi açıklama yaptı: Maden ocağı patlamasında yeni gelişme
Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, Kilimli ilçesinde 4 işçinin yaralandığı özel maden ocağındaki patlamaya ilişkin, "Küçük kömür tozu patlaması şeklinde söylendi. Şu an itibarıyla 2 arkadaşımızın tedavileri, adli yönü de savcılığımız tarafından devam ediyor." dedi.
Karaelmas Gazeteciler Derneğinde basın mensuplarıyla bir araya gelen Tutulmaz, İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin olayın olduğu andan itibaren işin adli yönünü savcılıkla birlikte yürüttüğünü söyledi.
Patlamanın sebebiyle ilgili şu anda bir şey söylemenin uygun olmayacağının altını çizen Tutulmaz, şu bilgileri paylaştı:
"Türkiye Taşkömürü Kurumunun (TTK) uzmanları bunu yerinde incelediler. Adli olay olduğu için bunu ilgililerin söylemesinde fayda var. Her zaman olabilecek patlamalardan birisi olduğu şeklinde bana iletilen şey. Küçük kömür tozu patlaması şeklinde söylendi. Şu an itibarıyla zaten 4 yaralımız hastaneye kendi imkanlarıyla geldiler. Hatta ilk anda patlamanın ocakta olmadığı yönünde de bir duyum var; ilk hastaneye geldiklerinde. Farklı şeyler ifade ediyorlar. Şu an itibarıyla 2 arkadaşımızın tedavileri, adli yönü de savcılığımız tarafından devam ediyor. İfadeler alındı. Soruşturmalar savcılığın kontrolünde sürüyor. Bizim şu anda söyleyebileceğimiz bu kadar."

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:02
Güneş 06:23
Öğle 12:49
İkindi 16:19
Akşam 19:04
Yatsı 20:20
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı