Zonguldak'ta gıda zehirlenmesi: 148 öğrenci tedaviye alındı

Zonguldak'ta 148 öğrenci gıda zehirlenmesi şüphesiyle tedaviye alındı.

GÜNDEM 04.11.2022, 00:55
1
Zonguldak'ta gıda zehirlenmesi: 148 öğrenci tedaviye alındı
Zonguldak'ın Çaycuma ilçesinde 148 öğrenci gıda zehirlenmesi şüphesiyle tedaviye alındı.
İlçede taşımalı eğitim öğretim yapan 8 okuldaki 148 öğrenci, mide bulantısı ve kusma şikayetiyle Çaycuma Devlet Hastanesine kaldırıldı. Öğrencilerin bazıları taburcu edildi, tedavisi devam edenlerin de sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.
İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yemeklerden numune alındı.
İl Milli Eğitim Müdürü Züleyha Aldoğan, öğrencilerin mide bulantısı ve baş dönmesi şikayetinde bulundukların söyledi. "Öğrencilerimizi birebir takip ediyoruz." diyen Aldoğan, şunları kaydetti: "Çok şükür her birini gördük. Az önce yatışı olan hasta öğrencilerimizi de gördük. Son derece sağlıkları iyi. Kontrol amaçlı onlar da bekletiliyor. Serumu biten öğrenciler evlerine gönderildi. Herhangi bir problem gözükmüyor. Yine yemekle ilgi de İlçe Tarım Müdürlüğümüz numuneleri Bolu'ya incelemek üzere gönderdi. İncelemeyi başlattık. Gelen sonuca göre de yolumuz belli olacak. Tek önceliğimiz çocuklarımızın sağlığı. Çok şükür ciddi hiçbir problem yok."

Tedavi gören 127 öğrenci taburcu edilirken, 21 öğrencinin ise kontrol amaçlı yatışları yapıldı. Tedavisi devam edenlerin de sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.
Öte yandan İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünce yemeklerden numune alındı.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:01
Güneş 06:22
Öğle 12:48
İkindi 16:20
Akşam 19:05
Yatsı 20:21
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı