24.08.2020, 13:05 57

İÇİMİZDEKİ İRLANDALILAR SEVİNMESE DE…

Karadeniz’de kendi karasularımız içerisinde hepimizin yüzünü güldüren, halkımızı sevince boğan büyük bir doğalgaz rezervi bulundu.

                Şimdilik 320 Milyar metreküp olduğu söylenen bu rezervin alt tabakalara indikçe 800 Milyar metreküpü bulacağı, bunun da Türkiye’nin 20 yıllık doğalgaz ihtiyacını karşılayacağı konunun uzmanları tarafından söyleniyor.

                Bilindiği gibi Ülkemizin enerji faturası yıllık 50 Milyar doları bulmakta. Sadece döviz rezervimizin 50 Milyarını ithal ettiğimiz enerji yutmakta, bu da her yıl verilen cari açığın önemli bir kısmını oluşturmakta.

                Keşfedilen her enerji kaynağı cari açığımızda önemli bir kapanma meydana getirebileceğinden ekonomimiz için çok ciddi bir motivasyon oluşturacaktır.

                O açıdan bulunan 320 Milyar metreküp doğalgaz hafife alınabilecek bir keşif değildir. Tüm toplum katmanlarımızın refah düzeyini daha ilerilere taşıyacak, döviz bağımlılığımızı azaltacak ciddi bir hamlenin başlangıcıdır.

                Geçenlerde Ak Parti İl Başkanı Mehmet Yeloğlu’nun söylediği gibi bağımsızlığımızın da tesisinde önemli bir rol oynayacaktır. Zira beyanatta söylendiği gibi bağımsızlığın sacayaklarından biri savunma sanayii, diğeri ise enerji kaynaklarındaki kimseye muhtaç olmadan kendi enerjimizi üretmemizdir.

                Türkiye son 20 yılda Savunma Sanayiinde çok yol aldı. Dışa bağımlılığı % 80’lerden, %25’lere çekmesini bildi. Yaptığı savunma yatırımlarıyla ordumuzun ihtiyaçlarının %75’ini üretmeye başladı.

                Daha düne kadar İsrail İHA’larını kullanır, onlara muhtaç duruma gelirken bugün kendi İHA ve SİHA’larını üreten, uzun menzilli füzeler yapan, kendi top, tank ve helikopterini ordu envanterine veren bir ülke konumundayız.

                Bunlardan dolayı kurulan masalarda daha güçlü, diplomaside daha atak, haklarımızı savunmada sesimiz daha gür çıkmakta. Bölgede dünyanın oyun kurarken hesaba katması gereken bir ülke konumundayız.

                Artık gözlerimizi silah ambargosu koymakla korkutacak bir ülke bulunmamakta, böyle bir şeye teşebbüs edende komik duruma düşmektedir. Güçlü ordumuz ve güçlü silahlarımızla caydırıcılığımız en üst düzeye tırmanmıştır. Bu hepimizi gururlandırmakta ve sevindirmektedir.

                Şimdi sıra enerji bağımsızlığımızı kazanmaya gelmiştir. Kendi yaptığımız Sismik Araştırma gemileri ile Mavi Vatan’da enerji aramakta, bunun ilk müjdelerini de hep beraber duymaktayız. İnşaallah çok yakın bir zamanda müjdeler üst üste gelecek, bu konudaki bağımsızlığımızı da ilan edeceğiz.

                Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın da dediği gibi şayet cari açıktan, cari fazlalığa geçecek olursak bu hepimizin biraz daha zenginleşmesi, ülkede yatırımların daha artması, işsizliğin artık tarih olması, istihdamın fazlalaşması demektir.

                Varsın bundan yeminli Erdoğan düşmanları içimizdeki İrlandalılar rahatsız olsunlar. Ben bu müjdelerin devamını bekliyorum. Muhalefet mıymıy edeceğine ülkemizin bu sevincine katılarak ortak olsunlar. Onlara yakışan bu olur. 23.08.2020

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:02
Güneş 06:23
Öğle 12:49
İkindi 16:19
Akşam 19:04
Yatsı 20:20
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı