AGD’nin düzenlediği “Kültür Sanat Konuşmaları” gerçekleştirildi

Anadolu Gençlik Derneği Genel Merkez Kültür Sanat Komisyonunun tertip ettiği ‘Kültür Sanat Konuşmaları’ dün Ümraniye Birikim Kolejinde gerçekleştirildi.

KÜLTÜR SANAT 16.01.2022, 04:35 16.01.2022, 15:26
29
AGD’nin düzenlediği “Kültür Sanat Konuşmaları” gerçekleştirildi

İstanbul ve Türkiye’nin çeşitli noktalarından dinleyicilerin yer aldığı program, büyük bir ilgiyle karşılaşandı. Kültür sanatın her alanının konuşulduğu ve birbirinden değerli konuşmacıların bulunduğu programda kültür sanatın toplum üzerindeki etkisi değerlendirildi. Oldukça verimli ve hoş bir havada gerçekleşen program, ödül töreninin ardından son buldu.
AGD Genel Merkez Kültür Sanat Komisyonunun düzenlediği “Kültür Sanat Konuşmaları” Ümraniye Birikim Kolejinde gerçekleştirildi. Kültür sanat alanında çalışmalar yapan önemli yazar, sinemacı, gazeteci isimlerin konuşmalar yaptığı program, ödül töreni ile son buldu.

AGD İstanbul Şube Başkanı Mehmet Yaroğlu, programın açılış konuşmasında, “İstanbul, kültür noktasında da dünyanın başkenti. İstanbul başlı başına bir hazinedir. Programı tertip edenlere teşekkür ediyorum. Katılımlarınızdan ötürü teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı. AGD Genel Merkez Kültür Sanat Komisyonu Başkanı Mehmet Fatih Evyapan, konuşmasında, “AGD-MGV 47. dönemini geçiriyor. Bu döneme başlarken uzun bir istişare dönemi gerçekleştirildi. Bu dönemin bir meyvesi olarak Kültür Sanat Komisyonu kurulmuş oldu. Allah’ın izniyle bu komisyon ile birlikte çok değerli çalışmalara imza atacağız. Ülkemizin her yerinde kültür sanat merkezleri oluşturarak gençlerimizin ahlaklı bir şekilde becerilerini geliştirmelerini sağlamış olacağız” diye konuştu.

* programda konuşan Millî Gazete Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Kurdaş, çok önemli değerlendirmelerde bulundu. Kültür sanat bağlamında Millî Gazete’nin büyük bir değere sahip olduğunu dile getiren Kurdaş, “Millî Gazete, kültür sanat bakımından medya dünyasının çınarıdır. Millî Gazete sayfalarından Necip Fazıl Kıskürek’ler, Cemil Meriç’ler, İsmet Özel’ler geçmiştir. Kültür sanat adına Millî Gazete’nin yeri ayrıdır” dedi.

Kurdaş, konuşmasının devamında kültür sanat çalışmalarıyla toplumun ehl-i sünnete yakınlaştırılması gerektiğini söyledi. Kurdaş, “Kültür sanat bir yaşam tarzıdır, toplumun öznesini ifade eder. Ehl-i sünnetten uzak bir hayat modelini görüyoruz. Kültür sanatı konuşanlar İslam’ı da konuşmalıdır. Nasıl bir kültür sanat? Kültür sanatın da bir kıblesinin olması gerekir. Bizim bütün alanlarımızdaki sorunumuz; kıble, istikamet sorunudur. Kültür sanatı istikamet üzere kılmalıyız. Kültür sanatta Allah’ın rızası yoksa bir işe yaramayacaktır. Gönülleri ayağa kaldırmalıyız. Bu da kültür sanat ile olabilir. Kültür sanat, kim gibi olduğumuzu anlatan şeydir. Cumhuriyet tarihinin inşa ettiği kültür sanat, toplumu ehl-i sünnetten uzaklaştırmaya çabaladı. Kültür sanat çalışmalarıyla toplumumuzu ehl-i sünnete yakınlaştırmalıyız” ifadelerini kullandı.

Açılış konuşmalarının ardından 1. oturuma geçilirken söz konusu oturum Millî Gazete Kültür Sanat Editörü Bilali Yıldırım’ın konuşmasıyla başladı. Kültür sanatın diplomasiden daha etkili bir dile sahip olduğunu belirten Yıldırım, hikâyelerin insanlar üzerinde etkili olduğunu vurguladı. Yıldırım, “Onlarca haber kanalı takip ediyor olabiliriz fakat kendimize itiraf etmemiz gereken bir şey var ki biz hikâyelere inanırız. Akdeniz’de 200 binden fazla göçmen öldü. 200 bin rakamı bir istatistik olarak görüldü. Aylan Bebek ise bir hikâyeye sahipti ve en çok ona üzüldük” dedi.

n okan Özbay ise konuşmasında ‘Dijital Oyun Dünyasında Rekabet ve Metaverse’ konulu bir sunum gerçekleştirdi. Özbay’ın ardından söz alan Ümit Altun, “1763 Sanayi Devrimi’yle birlikte hayatımıza makineler girdi. Hayatımızda birçok şey değişti. Kömür ve buhar gücü hayatımıza girince üst yapı değişmeye başladı. Geldiğimiz süreçte Endüstri 4.0 ifade ediliyor. Hayatımızda neler değişecek? Çok hızlı bir dönüşümün içerisindeyiz. Günümüzde her şey internete bağlı, bilgilerimizi başkalarına teslim ediyoruz. İletişim çağı iletişimden ziyade hırsı ve bağnazlığı artırıyor” diye konuştu.

İlk oturumda söz alan diğer isimler de Hüseyin Akın, Bedir Acar ve Fatih Küçük oldu. Gazeteci Bedir Acar, Türkiye’de kültür sanat gazetecilerinin biraz üvey evlat muamelesi gördüğünü düşündüğünü ifade ederken, “Gazetelerde kültür sanat sayfasına verilen önem biraz da yöneticiye bağlı. Sadece gazetelerle sınırlı değil, diğer yayın mecralarında da kültür sanat alanına yeterince yer verilmiyor. Eskiden imkânlar yoktu ama güzel şeyler yapıyorduk. Bugün imkânlarımız var ama bu imkanlar yeterince kullanılmıyor” diye konuştu. Millî Gazete Yazarı Hüseyin Akın, “Edebiyatla yatıp edebiyatla kalkmış bir millet olsak da günümüzde bir durgunluk söz konusu. Edebiyata çok muhtaç olduğumuz bir zamanda yaşıyoruz. Biz düştük ama düştüğümüz yeri bilmiyoruz” dedi. Birinci oturumun son konuşmacısı olan Fatih Küçük ise “Oyunculuk dediğimiz şeyde bana haz veren şey; bir role girdiğinizde o karaktere bürünebilmek, sonrasında da tekrar kendim olabilmektir. Bir işi severek yaptığınızda gözleriniz parlar. Bir oyuncuyu iyi yapan şey karakterin duygusunu doğru bir şekilde verebilmektir. Oyunculuk bir ekip çalışmasıdır. Ekibe uyum sağlamanız mühimdir. Oyuncunun yaptığı bir enerji aktarımıdır. Siz sahnede eğlenmiyorsanız seyirciyi de eğlendiremezsiniz” sözlerini sarf etti.

‘Kültür Sanat Konuşmaları’ isimli programın diğer oturumlarında da çok değerli isimler söz aldı. Bu bağlamda Ali Haydar Haksal, ‘Kitap Okuma ve Muhakeme’, Ammar Acarlıoğlu, ‘Müziğin Etkisi’, Abdülhamit Güler, ‘Kısa Film ve Etkileri’, İhsan Kabil, ‘Sinema ve Etkileri’, Fehni Demirbağ, ‘Görsel Sanatların Etkisi’ ve Hüseyin Akın, ‘Edebiyat ve Şiir’ konulu konuşmalarda bulundular. AGD’nin düzenlediği program ödül töreni ile nihayete erdi.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:02
Güneş 06:23
Öğle 12:49
İkindi 16:19
Akşam 19:04
Yatsı 20:20
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı