Sigara bağımlılığından kurtulanlardan “bırakın” çağrısı

Kırklareli'nde sigara bağımlılığından kurtulanlar, 31 Mayıs Dünya Tütünsüz Günü'nde "Sağlığınız için acilen sigarayı bırakın" çağrısı yaptı.

SAĞLIK 01.06.2023, 04:35 01.06.2023, 10:41
7
Sigara bağımlılığından kurtulanlardan “bırakın” çağrısı

Kırklareli'nde sigara bağımlılığından kurtulanlar, 31 Mayıs Dünya Tütünsüz Günü'nde "Sağlığınız için acilen sigarayı bırakın" çağrısı yaptı. Sigara bağımlılığından kurtulan Süleyman Sevinç, Betül Arıkan, Yıldız Yıldırım, Naile Gümüş, Batuhan Karasakal, Ahmet Gümüşten, Naile Şaylan ve Halime Bender, yaşadıkları mutluluğu anlattı. Lüleburgaz Sosyal Güvenlik Merkezi’nde çalışan ve üç yıl önce sigarayı bırakan Süleyman Sevinç, AA muhabirine, yaklaşık 23 yıl içtiği sigaranın kendisine verdiği zararı bıraktığı zaman anladığını söyledi. Sigara içtiği için pişman olduğunu anlatan Sevinç, "Keşke daha önce bıraksaymışım. Şimdi hem rahat nefes alıyorum, dişlerim tertemiz oldu. Gülümsemem değişti insanlara karşı. Herkesin bir an önce bırakmasını tavsiye ederim" dedi.

Sağlık müdürlüğünde çalışan, yaklaşık 4 yıldır sigara kullanmayan Betül Arıkan, iş arkadaşının "çok kötü kokuyorsun" demesi üzerine 14 yıl bağımlı hale geldiği sigaradan uzaklaştığını belirtti. Sigarayı bıraktığı için çok mutlu olduğunu vurgulayan Arıkan, sigarayı bıraktıktan sonra nefes alışının dahi değiştiğini kaydetti. Tütün bağımlısı olduğu günlerin pişmanlığını yaşadığını ifade eden Arıkan, "Bunca yıl boşu boşuna sigara içmişim. Hem sağlığıma hem keseme zarar olmuş" şeklinde konuştu.

Üç yıldır sigara kullanmayan, sağlık müdürlüğünde görevli Yıldız Yıldırım, 30 yıl bağımlı olduğu sigarayı bırakanlar arasında bulunuyor. Kovid-19 salgını ile sigaradan uzaklaştığını dile getiren Yıldırım, "Sigara içtiğim zamanlarda her kış çok öksürüyordum. Yaz gelince öksürüğüm kesilirdi. Geniz akıntısı çok olurdu. Sigarayı bıraktığım süreçte 3 yıl içerisinde hiç öksürmedim. Yani kışın bile öksürmedim ve çok rahat geçti" ifadelerini kullandı. Sigarayı bıraktıktan sonra rahat uyuduğunu belirten Yıldırım, "Nereden dönülse kârdır diyorum. Sigaranın hiçbir faydası yok. Gerçekten zaman kaybı" dedi.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 16 Nisan 2024
İmsak 04:31
Güneş 05:56
Öğle 12:43
İkindi 16:24
Akşam 19:21
Yatsı 20:41
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı