22.05.2020, 14:56 109

ŞEKER DEĞİL RAMAZAN BAYRAMI!

Ramazan ayının sonuna geldik. Şimdi oruç olarak geçirdiğimiz günleri kutlamanın zamanı geldi. Ama bu kutlama yolunu nasıl seçeceğimiz çok önemli. 1 aylık oruç serüveninden çıktığımız için ister istemez sürekli olarak bir şeyler yemek isteyeceğiz. Fakat metabolizmamız oruç düzenine alıştığı için almamız gerekenden fazlası bize zarar verecek. Bu konuda dikkatli olmalı ve normal beslenmeye yavaşça geçmeliyiz. Peki nasıl bir yol izlemeliyiz?

Uzun zaman sonra kahvaltı yapacağımız için mükellef bir kahvaltı sofrası kurmamız oldukça muhtemel. Fakat ilk gün midemizi zorlamamamız için hafif bir kahvaltı yapmalıyız. Yumurta, peynir, zeytin, domates, salatalık, yeşillik gibi sıradan bir kahvaltı yapmak çok önemli. Kızartma ürünleri, fazla yağlı ve şekerli kahvaltılardan kaçınmalıyız.

Öğle ve akşam yemeklerinde daha hafif öğünler tercih etmeliyiz. Aynı şekilde kızartma yöntemlerinden uzak öğünler olmalıdır. Ramazan ayında et tüketimine fazlaca yöneldiyseniz bayram yemeklerinizi sebze ağırlıklı seçmenizi tavsiye ederim. Eğer menünüz et ağırlıklıysa salatalarınızı masalarınızdan eksik etmeyin.

Bayramın en önemli konusu şüphesiz ki tatlı. Her evde bir tatlı olacağından şüphem yok. Tatlı tüketirken porsiyon kontrolü çok önemli. Tabii ki güzel lezzetlerden mahrum kalmak istemeyiz. Fakat sağlığa zararını düşünüp yediğimiz miktarları yarıya düşürmemiz güzel bir tercih olacaktır.

Su tüketimini de atlamamak gerekir. Gün içerisinde su içmemeye alışmış olabiliriz ve susamayabiliriz. Ama su ihtiyacımızı karşılamak için susama hissimiz oluşmadan saatte bir bardak olacak şekilde su içmeliyiz. İhtiyacımız olan suyun hepsini bir anda almak yerine gün içerisinde periyodik olarak almak daha doğrudur. Bunu ihmal etmeyelim

Ve tabii ki hareketi unutmayalım. Sokağa çıkma yasağı bizi evlerimize mahkum etse de evin içerisinde, bahçemiz varsa bahçemizde veya balkonlarımızda bile olsa mutlaka hareket edelim. Yani işin özü bayramı sağlıklı kutlayalım. Hayırlı bayramlar.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:16
Güneş 05:44
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:29
Yatsı 20:51
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı