Son Dakika

AKP'li Demiröz açıkladı! İşte 2023 asgari ücretle ilgili ilk rakam

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz asgari ücretle ilgili son yaptığı konuşma sırasında aralık ayında yapılacak zamla ilgili ilk rakamları verdi

SİYASET 07.10.2022, 15:10 07.10.2022, 16:51
4
AKP'li Demiröz açıkladı! İşte 2023 asgari ücretle ilgili ilk rakam

Çorum’da yaptığı konuşma sırasında Türkiye'de ekonomik anlamda sıkıntıların olduğunu kabul eden Vedat Demiröz, asgari ücrette enflasyon farklarını ilave edilerek ilk rakamı verdi. Demiröz kendisinin yaptığı hesabı paylaşarak 7500 TL'nin üzerinde bir asgari ücretin düşünülebileceğini belirtti.
AK Parti Genel Merkezi tarafından düzenlenen Türkiye buluşmaları çerçevesinde, Çorum'a giden AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz burada gelen bir soru üzerine asgari ücret değerlendirmesinde bulundu.
Bir gazetecinin asgari ücretle ilgili sorusuna ise yaptığı hesabı paylaşan Demiröz en az 7500 TL'lik bir asgari ücret olacağını ifade etti. Demiröz söz konusu asgari ücret açıklamasında "Asgari ücret özel sektörle ilgili hem işçiyi hem de işvereni koruyarak çalışma barışı adı altında normal bir rakam tespit edilmeye çalışılıyor. İkinci dönemde 6. aydan sonraki enflasyonu dikkate alırsanız bu benim şuandaki hesaplamalarıma göre konuşulan bir şey yok, görüşmeler dahi başlamadı ama 7 bin 500 TL seviyelerinde bir asgari ücret belki onun üstünde düşünülebilir. Dediğimi gibi henüz konuşulan bir durum yok. Özellikle benim tahminim o civarlarda bir asgari ücret ve gelir vergisinden muaf, damga vergisinden muaf işverenler. Onunla beraber onun üstünde ücret alanlarında o limite kadar ki gelirleri yine vergiden muaf olacak. Çok yakın zamanda Kredi garanti fonundan 50 milyar lira tekrar küçük esnafımıza vereceğiz. Yakında açılacak. O nedenle esnafımızın yanındayız. Çarşı pazarda gezerseniz üreticimiz çok sıkıntıda değil. Sadece sabit gelirlilerde emekliler ve asgari ücretlilerde sıkıntı olabilir. Tespitlerini yaptık ve yakında o destekler verilecek. Yeni paketler var. O müjdeleri de cumhurbaşkanımız verecek” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:15
Güneş 05:43
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:30
Yatsı 20:52
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı