Son Dakika

Babacan'dan Bartın açıklaması: ‘Nasıl oldu’ bunları konuşma günü değil

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, DEVA Partisi Erzurum İl Başkanlığı önünde Bartın'da yaşanan maden kazasına ilişkin, "Bugün ‘Ne oldu, nasıl oldu’ bunları konuşma günü değil." dedi.

SİYASET 15.10.2022, 15:10 15.10.2022, 18:43
4
Babacan'dan Bartın açıklaması: ‘Nasıl oldu’ bunları konuşma günü değil

Bartın’ın Amasra ilçesinde dün akşam saatlerinde meydana gelen maden faciası nedeniyle Erzurum’daki mitingi iptal eden DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, DEVA Partisi Erzurum İl Başkanlığı önünde açıklama yaptı. Babacan, "Allah bir daha büyük acılar bu millete göstermesin. Bugün ‘Ne oldu, nasıl oldu’ bunları konuşma günü değil. Bugün, acıyı paylaşma günü. Onun için kalbimiz Amasra’da. Hayatını kaybedenler ve hayatını kaybedenlerin aileleriyle, yakınlarıyla beraber kalbimiz" dedi.Babacan şöyle konuştu:

“Büyük bir acının ortasındayız. Bu acının ateşiyle de hep beraber yanıyoruz doğrusu. Ateş düştüğü yeri yakıyor. Dün akşam ateş Amasra’ya düştü. Şu ana kadar açıklanan 40 madenci kardeşimizi kaybettik. Sayı belki artabilir, artmamasını ümit ediyoruz. Hepsine Allah’tan rahmet diliyorum. Mekanları cennet olsun.

Sayıdan bahsedince belki anlamını yitiriyor gibi, sadece bir sayıdan bahsediyoruz ama şu ana kadar ismi açıklanan, hayatını kaybeden madencilerimizin isimlerini anayım. Arkasından da hepsinin ruhu için Fatiha okuyacağız. Bunlar ismi açıklananlar. 27-28 tanesinin ismi resmen açıklandı. Hepsi can, hepsinin eşi, çocuğu, yakınları var. Hepsi kardeşimiz, vatandaşımız, hepsi insan.

Ali Doğru, Aziz Köse, Berkay Pınarcıoğlu, Emrah Kaval, Enes Aydın, Ercan Akdeniz, Fikret Kansız, Gökhan Mercan, Murat Ergin, Rahman Özçelik, Ramazan Özer, Selçuk Ayvaz, Serkan Nakaş, Şuayip Okul, Yener Saygın, Mehmet Kara, Rasim Bulut, Sabri Akdere, Murat Öztan, Serhat Kahraman, Suat Demirkıran, Yasin Çelek, Gürdal Serenli, Orhan Altun, Emrah Kaya, Rıdvan Acet ve ismi henüz açıklanmayan tüm madencilerimiz için hep beraber Fatiha okuyalım.

Allah yakınlarına sabır versin. Yaralılarımız var. Yaralılarımıza buradan, Erzurum’dan acil şifa diliyoruz. Bugün gerçekten Erzurum’da çok güzel bir hazırlık vardı. İl Başkanımız sağ olsun, tüm ilçe başkanlarımızla beraber Erzurum’da büyük bir etkinlik hazırlığını yapmıştık. Ancak Amasra’da acı büyükken bizim burada farklı bir etkinliği yapmamızın doğru olmayacağına bu sabah karar verdik. Zaten ilk vefat haberlerini, Erzurum’a uçağımız indikten sonra almaya başladık. Sabahleyin arkadaşlarımızla hızlı bir istişare yaptık. ‘Bu mitingi iptal edelim’ dedik. İl Başkanlığımıza teşekkür ziyareti için gelmek istedim. Haftalardır emek harcadılar. Teşekkür ziyareti için arkadaşlarımızla kısa bir sohbet edeceğiz.

Arkasından da planladığımız gibi Ankara’ya intikal edeceğiz. Arama kurtarma çalışmaları çok yoğun olduğu için taze taze değil de yarın kısmet olursa, sahadaki duruma bakacağız, heyetimizle beraber ben de yarın Amasra’ya intikal edeceğim. Şu anda Zonguldak İl Başkanımız, Bartın İl Başkanımız, tüm ilçe başkanlarımız, Batı Karadeniz’deki tüm teşkilatımız şu anda Amasra’da olay yerinde. Dün akşam haberi ilk il başkanımızdan aldım.

Allah beterinden saklasın, Allah bir daha büyük acılar bu millete göstermesin. Bugün ‘Ne oldu, nasıl oldu’ bunları konuşma günü değil. Bugün, acıyı paylaşma günü. Onun için kalbimiz Amasra’da. Hayatını kaybedenler ve hayatını kaybedenlerin aileleriyle, yakınlarıyla beraber kalbimiz. Tekrar Allah’tan rahmet diliyorum. Tüm milletçe başımız sağ olsun.”

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 04:24
Güneş 05:51
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:25
Yatsı 20:45
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı