Başörtüsü için Anayasa adımı atılıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, “Başörtüsünü anayasal güvence altına alalım” açıklamasının ardından Adalet Bakanlığı “Anayasa değişikliğine” yönelik teknik çalışmalara başladı.

SİYASET 07.10.2022, 07:50 07.10.2022, 09:38
15
Başörtüsü için Anayasa adımı atılıyor

CHP’nin “başörtüsünü güvence altına alalım” teklifinin ardından iktidar, Anayasa değişikliği ile karşılık verdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Anayasa değişikliği ile ilgili çalışmaların başlatılacağını duyururken, değişiklik teklifinin içinde neler olacağı merakla bekleniyor. Teklifin ne zaman Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne ( TBMM) geleceği konusunda tam bir tarih olmazken, önümüzdeki hafta içinde teklifin TBMM Başkanlığı’na sunulacağı belirtiliyor. Ayrıca Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında aileyi koruyacak düzenlemelerin de yer alacağını ifade etmişti.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Adalet Bakanlığı’na verdiği talimatın ardından Adalet Bakanlığı Mevzuat Genel Müdürlüğü, başörtüsü düzenlemesine yönelik Anayasa değişikliğine ilişkin kanun teklifiyle ilgili teknik çalışmalara başladı. Teklifin kısa sürede tamamlanıp TBMM’ye gelmesi bekleniyor.
CHP’nin 3 maddelik başörtüsüyle ilgili kanun teklifinin adından AK Parti’nin 2008 yılında Anayasa Mahkemesi’ne götürülen Anayasa değişiklik teklifinin de söz konusu değişiklik paketinin içinde yer alacağı belirtiliyor. Paketin kaç madde olacağı konusunda herhangi bir bilgi verilmezken, pakette aile kurumunun yıpratılmasını önleyecek birtakım düzenlemeler de yer alacak.
Anayasa değişlik teklifinin TBMM’de görüşülmesi için 200 milletvekilinin hazır bulunması gerekiyor. Anayasa değişiklik teklifinin kabulü için 360, referanduma sunulmadan kabul edilmesi için ise 400 oy gerekecek.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:02
Güneş 06:23
Öğle 12:49
İkindi 16:19
Akşam 19:04
Yatsı 20:20
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı