Son Dakika

BÜYÜK BİRLİK PARTİSİ HATAY İL YÖNETİMİ İSTİFA ETTİ

Büyük Birlik Partisi Hatay il yönetimi yaptığı açıklamada istifa ettiklerini belirttiler.

SİYASET 28.10.2020, 22:21 28.10.2020, 22:23
129
BÜYÜK BİRLİK PARTİSİ HATAY İL YÖNETİMİ İSTİFA ETTİ

Hatay Gazeteciler Cemiyetinde basın açıklaması düzenleyen BBP Hatay İl Başkanı Nevin Zeytineli,  “Zor zamanlarda milletimizin işaret fişeği gibi gördüğü, Büyük Birlik Partisi ne düşünüyor, diye merak ettiği bir parti iken, bugün geldiğimiz noktada, kimliksiz siyaseti yüzünden milletimizin gönlünden düşmüş ve siyasi itibarı yerle bir olmuştur.” dedi.

Son 3 senede yaşanan bu kimlik erozyonu sonucunda, Büyük Birlik Partisi kuruluş ilkelerinden tamamen uzaklaştığını belirten açıklamalarda bulunan Zeytineli açıklamasının devamında şöyle konuştu;

Bu sürece boyun eğmeyen Muhsini duruşta ısrar eden partinin kurucuları, genel merkez delegeleri, il ve ilçe başkanları organize bir şekilde tasfiye edilmiştir. Büyük Birlik Partisi Muhsin başkanımızın partisi olmaktan çıkmıştır, çıkarılmıştır. Büyük idaeller, fedakarlıklar, emeklerle kurulan hareketimiz, birilerinin geçim kapısı ve aile şirketine dönüştürülmüştür.

Devletimizin bekası ve milletimizin birliğine kendisini vakfetmiş olan partimiz, gelinen noktada bir kişinin, bir zümrenin  elinde ilkelerinden uzaklaşmış, günlük kar ve zarar hesaplarına kurban edilmiştir. Oysa bizim hareketimiz bir iman, ilke ve ülkü hareketi olarak başlamıştı. Şehit Muhsin başkanımızın, “Türk milletinin umudu ve geleceğimizin teminatı” olarak gördüğü Alperen Gençlik günlük siyasetin, parti içi çekişmelerin aleti haline getirilmiştir. Bunun en son örneğini 18 Ekim 2020 tarihinde yapılan Büyük Birlik Partisi’nin 11. Olağan Kurultayında görülmüştür. Bu harekete gençliğini, hürriyetini, canını, geleceğini veren ak saçlılara karşı yapılan tutum ve davranışlar bunun en acı örneklerinden biri olarak tarihe geçmiştir.

Bu kurultayda yaşananların parti içinde kalarak siyasi mücadele yapmanın imkansızlığını bütün çıplaklığı ile ortaya koyduğunu belirten Zeytineli, “Bu kurultayda açıkça Anayasa, siyasi partiler kanunu ve parti tüzüğü çiğnenmiş, delege iradesi yok sayılmış ve ipotek konulmuş, ikinci bir adayın çıkması sanki birilerinin kıyameti gibi olmuştur.

Bu tarihtin itibaren Aziz Türk Milletine alenen ilan ediyoruz ki, bizler yıllarımızı verdiğimiz, büyük bir iman ve aşk ile millet yolunda hizmet için gece-gündüz çalıştığımız partimizden bu nedenlerle, geçmişimize olan sorumluluk duygusu içinde, davamıza sadakatin ve vefanın gereği görevimizden istifa ediyoruz.

BBP İL BAŞKANI NEVİN ZEYTİNELİ

BBP Reyhanlı İlçe Başkanı Mustafa Kurtdağı

 Kırıkhan İlçe Başkanı Bestami Yeğen

 Hassa İlçe Başkanı Fatih Özer

Yayladağı İlçe Başkanı Nedim Kaymakçı

 İl Kadın Kolları Başkanı Nimet Seferoğlu

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:01
Güneş 06:22
Öğle 12:48
İkindi 16:20
Akşam 19:05
Yatsı 20:21
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı