Son Dakika

ÇALIŞKAN: SEÇİMDEN ÖTE REFERANDUMA GİDİYORUZ

Saadet Partisi Erzurum İl Divan Toplantısı büyük bir katılımla gerçekleşti.

SİYASET 24.05.2023, 18:08
10
ÇALIŞKAN: SEÇİMDEN ÖTE REFERANDUMA GİDİYORUZ

ÇALIŞKAN: ŞİMDİ ZAFER ELDE ETME ZAMANI

Saadet Partisi Erzurum İl Divan Toplantısı büyük bir katılımla gerçekleşti.

Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’na destek için Türkiye’nin dört bir yanında ziyaretlerde bulunan ve programlara katılan Saadet Partisi milletvekilleri ile kadroları, ikinci tur çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor.

28. Dönem seçimlerinde Hatay Milletvekili olarak seçilen Doç. Dr. Necmettin Çalışkan, bu kapsamda Saadet Partisi Erzurum il teşkilatıyla bir araya gelerek; “Bu seçimin artık tam anlamıyla bir referandum anlamı taşıdığını, mesele Tayyip Erdoğan mı yoksa Kemal Kılıçdaroğlu mu Cumhurbaşkanı olsun meselesinin çok ama çok üstünde bir konudur.”  diyerek seçimin önemine değindi.

MİLLETİN İKTİDARI”NDA DA SAADET OLACAK

Milli Görüş 50 yıllık geçmişiyle bütün seçimlerde farklı bloklarla ittifak arayışlarına girmiş ve ittifak yapmış ama istikamet üzere olan çizgisinden milim sapma olmadığını vurgulayan Çalışkan, “Erbakan Hocamız sonrasında da bu “uzlaşı” kültürü devam etmiş, ittifak arayışları devam edegelmiştir. O, her dönem fırsatları değerlendirmiş ayrım gözetmeden herkesle iş birliği yapmıştır.

96 yılında 54. Türkiye Hükümeti-Refahyol Hükümeti birileriyle iş birliği yaparak oldu. Refahyol Hükümeti o günkü şartlarda Doğru Yol partisi ile gerçekleşti. 2002'den sonra kısmi bir kırılma süreci yaşasak da 2011 yılında Merhum Erbakan hocamız hayattayken önemli bir ittifaka imza atmıştı ama gerçekleşmedi.

2015 yılında Büyük Birlik Partisiyle ittifaka girdik. 2018 de temelleri atılan Millet İttifakı 2023'te de genişleyerek devam etmiştir. Milli Görüş her dönem bütün kesimlerle işbirliği yapmaya alışık bir topluluktur. Saadet Partimiz, 10 milletvekili ile TBMM’nde yer alarak, yasama organında güçlü bir rol üstlenecektir. Kararlıyız! “Milletin Meclisi”nde olduğu gibi “Milletin İktidarı”nda da Saadet Olacak.” dedi.

ŞİMDİ ZAFER ELDE ETME ZAMANI

Bu iş birliği dönemlerinde attığı adamın doğruluğuna yanlışlığına bakarsınız. Eğer siz doğru hareket etmişseniz kiminle iş birliği yaptığınızın bir önemi olmadığını belirten Çalışkan, “Burada şu hususu da belirtmekte yarar var. Bazı yerlerde sanki biz bazı partilerle beraber olmayı tercih ettik. Falancalardan uzak kaldık gibi bir yakıştırma asla doğru değil. Bugün geldiğimiz noktada bizi suçlamaya çalışanlar, Saadet Partisinin oy oranına rağmen bu kadar belirleyici olmasından rahatsız oluyorlar. Biz ahlakı ve adaleti hakim kılmak için bir araya geldik.

Bu ittifak kararını teşkilatımızın yüksek organları oy birliğiyle aldı. Alınan bu karar teşkilatımızda farklı düşünenler asgari düzeyde olsa da yoğun bir destekle karşılanmıştır. Bu seçim gerçekten bizim için çok önemli bir seçim oldu.

Kapısının önünden geçmeye cesaret edemediğiniz insanların evinin içine geçerek davamızı anlatma fırsatı bulduk. Bugün çok önemli bir kitlenin bundan sonraki seçimlerde bizi dinlemesine, bizimle beraber olmasına fırsat hazırlandı.

Son girdiğimiz seçim pekala ülke insanımızın asgari müştereklerde buluşabileceğini, beraber hareket edebileceğini ortaya koydu. Şimdi zaman, 28 Mayıs’ta kesin bir zafer elde etme zamanıdır.” dedi.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 24 Nisan 2024
İmsak 04:18
Güneş 05:46
Öğle 12:42
İkindi 16:25
Akşam 19:28
Yatsı 20:50
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı