Çalışkan: Umarız 2023, 2022'yi aratmaz

Saadet Partisi Genel İdare Kurulu (GİK) Üyesi Doç. Dr. Necmettin Çalışkan, "Umarız 2023, 2022'yi aratmaz" dedi.

SİYASET 02.01.2023, 12:00 02.01.2023, 12:44
8
Çalışkan: Umarız 2023, 2022'yi aratmaz

Saadet Partisi Genel İdare Kurulu (GİK) Üyesi Doç. Dr. Necmettin Çalışkan, ekonomiden ve ekonomi üzerindeki algılara, iç ve dış politikadaki zikzaklara, tutarsız göç ve göçmen meselelerine, ara ara müjde olarak duyurulan gaz keşiflerine ve ekonominin bel kemiği dev tesislerin satılmasına kadar birçok konu üzerine değerlendirmelerde bulundu.
Her yılın sonunda genel bir değerlendirme yapılır. 2022 yılı özetle hem dünya hem de ülkemiz açısından hiç de iç açıcı geçmediğini ifade eden GİK Üyesi Çalışkan, “Ülkemizde, 2022’nin en başarılı yönü nedir derseniz “algı kontrolü” denilebilir. Öncelikle ekonomi alanında enflasyonun 20 yıl sonra 2000'li yılların öncesine döndüğünü gördük. Çarşı-pazar fiyatlarıyla ekranlara yansıyan rakamlar arasında derin uçurumlar oluştu.20 yıl önce enflasyon vardı ama kamu kuruluşları da kamuya aitti. Şimdi dev tesisler, KİT'ler satıldı. Geleceğin teminatı, ekonominin bel kemiği olan yapılar elden çıkarıldı. Paramızın aşırı değer kaybetmesiyle komşu ülkelerin vatandaşlarının market ve pazar alışverişlerini ülkemizden yapmasıyla avunur olduk. Tarım ve hayvancılıkta hayli geriledik. Yem ve gübre fiyatları fırladı, süt hayvanı masrafları karşılanamadığı için kesime gitti. Süt fiyatları da astronomik derecede yükseldi. Ülke tarihinde belki ilk defa peynir fiyatı, eti geçti.” dedi.

Algı, her alanda olduğu gibi dış politikada da hayli yoğun geçtiğini belirten GİK Üyesi Çalışkan, “Uzunca bir süre Yunanistan'a savaş salvolarına şahit olduk. ‘Bir gece ansızın gelebiliriz’ tehditlerini duyduk. Duyan gören de sanki her an Yunanistan'ı tarih sahnesinden silecek bir operasyon başlayacak sandı.
Yunanistan'dan netice alınamayınca Suriye'ye yöneldik. Neredeyse her ay bir ülkeye savaş tehdidine alıştık. İlk önceleri tüm dünya bizi ciddiyetle takip ederken sonrasında savrulan tehditlerin boş olduğunu görünce onlarda takmaz oldular.” ifadelerini kullandı.

Yıl boyunca hemen her hafta yeni bir kaynak müjdesi ve gaz çıkarma haberinin verildiğini söyleyen GİK Üyesi Çalışkan, “Bu haberler artık o kadar ileri gitti ki inandırıcılığını yitirdi, hatta alay konusu oldu. Çünkü her müjdeden sonra değişen bir şey olmaması bir yana bazı ürünlere fahiş zamlar geldi. Ortaya atılan rakamları doğru kabul ettiğimizde bile gazı bulmak, çıkarmak güzel de asıl önemli olan bu kaynakları doğru kullanmak, madenleri kimin işleteceği ve üretimin hazineye katkısının ne olacağıdır.” dedi.

Geçtiğimiz yıllarda savaşın etkisiyle tepemize bombalar yağarken yaşanan göç, halkın bu kadar gündeminde yer almadığına vurgu yapan GİK Üyesi Çalışkan, “Afganistan- İran hattından sosyal medyada yer alan görüntüler halkı hayli tedirgin etti. 2022 yılı sınır güvenliğinin bütünüyle iğfal edildiği bir yıl olarak güvensiz sene olarak tarihe geçti. Göç konusunda karnemiz bayağı zayıf çıktı. Ülke tarihinde olmadığı kadar göç gündemimizde bir şekilde yer aldı.” dedi.

2022 yılı pek çok alanda başarısız, sosyal felaketler yılı olarak tarihe geçtiğini ifade GİK Üyesi Çalışkan, “2023 yılı ise en az 2022’i kadar hareketli geçecek gibi gözüküyor. Umarız gelen gideni aratmaz. Önümüzdeki dönem mutlu, aydınlık yarınlara açılan bir yıl olur.” temennisinde bulundu.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 04:26
Güneş 05:52
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:24
Yatsı 20:44
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı