Çavuşoğlu Yunanistan'ı tehdit etti: “Kaşınmaya devam ediyorlar“

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Yunanistan'ın Türkiye'ye yönelik tahriklerini eleştirdi. Çavuşoğlu " Türkiye'nin dostluğu kadim, husumeti ise vahimdir." dedi

SİYASET 12.09.2022, 15:35 12.09.2022, 16:29
3
Çavuşoğlu Yunanistan'ı tehdit etti: “Kaşınmaya devam ediyorlar“

Türkiye ile Yunanistan arasında yaşanan gerginlik giderek tırmanmaya devam ediyor.
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Ankara'da katıldığı bir sempozyum da açıklamalarda bulundu. Çavuşoğlu'nun gündeminde Türkiye'yi gerek açıklamaları ile gerek ise Ege de yaptığı yasadışı tahrikler nedeni ile hedef aldı.
Yunanistan'ın Türkiye'ye karşı tutumunu değerlendiren Dışişleri Bakanı,  Yunanistan'ın kaşınmaya devam ettiğini söyledi. Çavuşoğlu "Yunan halen kaşımaya, kaşınmaya devam ediyor. Başkalarının hesabına maceraya atılırsanız geçmişte olduğu gibi bugün de sonuçlarına katlanırsınız. Bu komşumuz Yunanistan’a bir uyarıdır" dedi.
Anadolunun Yunan mezaliminden kurtarıldığını dile geiten Çavuşoğlu; "Şimdi bugüne geldiğimizde biz Ege'nin iki yanında komşuluk haklarına saygı duyalım derken Yunan halen kaşımaya, kaşınmaya devam ediyor. Başkalarının hesabına maceraya atılırsanız geçmişte olduğu gibi bugün de sonuçlarına katlanırsınız. Bu komşumuz Yunanistan'a bir uyarıdır." ifadelerini kullandı.
Ayrıca Mevlüt Çavuşoğlu "Bugün şartlarımız bambaşka ama aynı sarsılmaz imana sahibiz. Bir asır önce Haymana'da ülkesine sahip çıkan bugün her iklimde milletine hizmet eden ruh işte bu ruhtur. Dolayısıyla herkes aklını başına alsın. Özellikle Yunanistan'a söylüyoruz. Başkalarının maşası olmayın. Tahriklere devam etmeyin çünkü Türkiye'nin dostluğu kadim, husumeti ise vahimdir. Bunu da aklınızdan çıkarmayın."dedi.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:16
Güneş 05:44
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:29
Yatsı 20:51
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı