CHP emeklilik şartlarının 1999 öncesine çekilmesini istedi

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) için emeklilik şartlarının, 1999 öncesine çekilmesini istedi.

SİYASET 20.10.2022, 12:25 20.10.2022, 12:56
4
CHP emeklilik şartlarının 1999 öncesine çekilmesini istedi

CHP Niğde Milletvekili  Ömer Fethi Gürer, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in, emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) ve taşeron işçilerin kadroya alınmasına yönelik açıklamalarını değerlendirdi.
EYT'lilere, 1999 yılındaki yasal düzenlemeden önce belirlenen şartlara uygun olarak haklarının tanınması gerektiğini belirten Gürer, bunun için herhangi bir formüle ihtiyaç olmadığını dile getirdi.
Ayrıca Emekli maaşlarındaki katsayının aşağı çekilmesine yol açan düzenlemeden kaynaklı mağduriyetin de ortadan kaldırılması gerektiğini kaydeden CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, "EYT'liler için emeklilik şartları 1999 öncesine çekilmeli. Emekli maaşları için intibak düzenlemesi yapılmalı. Bu kapsamda en düşük emekli maaşı da asgari ücret düzeyinde olmalı" diye konuştu.

Gürer, Bakan Bilgin'in taşeron işçilerin kadroya alınması konusundaki açıklamalarının, bu kesimde büyük beklenti yarattığını dile getirerek, kamu kurum ve kuruluşları, KİT'ler ile belediyelerdeki tüm taşeron işçilerin kadroya alınmasını talep etti.
CHP Milletvekili Gürer, "Kamu kurum ve kuruluşlarında dahi bir modern kölelik sürüyor. Çalışma yaşamının bütününde sorunlar var ama kamuda sorunların bu kadar yoğunlaşmasının, sosyal devlet kavramıyla açıklanabilir bir yanı yok" ifadelerini kullandı.
2023 yılı bütçe görüşmelerine yarın başlanacağını anımsatan Gürer, TBMM'de bütçe görüşmelerinin oluşturacağı yoğunluk içerisinde, çalışma yaşamına ilişkin düzenlemelerin yasalaştırılmasının yıl sonuna kadar nasıl yetiştirileceğini sordu.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 04:24
Güneş 05:51
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:25
Yatsı 20:45
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı