CHP'li Tekin Bingöl'den Bakan Nebati'ye: Ne varsa satmayı göze almış!

CHP Ankara Milletvekili Tekin Bingöl AKP'nin para politikasını hedef aldı. Bingöl, AKP'nin Özelleştirmelere devam edeceğini belirterek sıradaki yerleri açıkladı.

SİYASET 28.10.2022, 10:00 28.10.2022, 13:14
7
CHP'li Tekin Bingöl'den Bakan Nebati'ye: Ne varsa satmayı göze almış!

CHP Ankara Milletvekili Tekin Bingöl AKP hükumetinin özelleştirmelerine ara vermeden devam ettiğini ve planlarının yeni özelleştirmeler olduğunu dile getirdi. Bingöl, "Seçim harcamaları için halkın elinde kalan ne varsa satmayı göze almış bir iktidarla karşı karşıyayız." ifadelerini kullandı.
Bakan Nebati döneminde toplam 7 milyar 609 milyon TL değerinde taşınmazın satışının yapıldığını ifade eden CHP Milletvekili Bİngöl, son 33 yılda yapılan kamu arazisi satışı ise 7.9 milyar lira olduğunu belirtti.
Sözcü'den Deniz Ayhan'ın haberine göre,AKP iktidarı döneminde 120 milyar 906 milyon 256 lira değerinde özelleştirme yapıldığını açıklayan CHP Ankara Milletvekili Tekin Bingöl, AKP'nin Özelleştirme İdaresi eliyle kamunun elindeki son kurumların hisse, sosyal tesis ve taşınmazlarını da seçim öncesi elden çıkarmaya çalıştığını söyledi. Bakan Nebati döneminde özelleştirmelerin hızlandığına dikkat çeken Bingöl, Nebati'nin göreve geldiği tarihten itibaren toplam 11 milyar TL değerinde özelleştirme yapıldığını vurguladı.
Ayrıca seçim harcamaları için bu halkın elinde kalan ne varsa satmayı göze almış bir iktidarla karşı karşıya olunduğunu söyleyen CHP Ankara Milletvekili Tekin Bingöl, “Sayıştay her yıl değer tespit komisyonu tarafından hazırlanan tespit sonuçlarını yayınlaması konusunda Özelleştirme İdaresi'ni uyarıyor. Ancak İdare kelime oyunları ile satılan taşınmazlar ve kurumlara ilişkin bilgileri kanuna aykırı olarak kamuoyundan saklıyor” diye konuştu.
CHP Ankara Milletvekili Tekin Bingöl, “AKP seçim öncesinde kamu arazi satışlarına hız verdi. Giderayak Türkiye'yi bitirmeyi hedefliyorlar” dedi. Bingöl, “Bakan Nebati döneminde özelleştirme tarihinde görülmemiş adımlar atıldı'' diyerek

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:02
Güneş 06:23
Öğle 12:49
İkindi 16:19
Akşam 19:04
Yatsı 20:20
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı