Cumhurbaşkanı Erdoğan da Anayasa’yı işaret etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin grup toplantısında, CHP’nin “başörtüsünün yasal güvenceye alınma teklifine” ilişkin, “Gelin çözümü anayasa düzeyinde sağlayalım” dedi.

SİYASET 06.10.2022, 07:00 06.10.2022, 14:03
Cumhurbaşkanı Erdoğan da Anayasa’yı işaret etti

TBMM’de AK Parti ve İYİ Parti, haftalık grup toplantısını gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin grup toplantısında, CHP’nin “başörtüsünün yasal güvenceye alınma teklifine” ilişkin, “Gelin çözümü anayasa düzeyinde sağlayalım” dedi. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ise iktidarın ekonomide fantastik modeller uyguladığını dile getirerek, “Paramız 1 yılda yarı yarıya değer kaybetti.” diye konuştu.Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) AK Parti ve İYİ Parti, haftalık grup toplantılarını gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “başörtüsünün yasal güvence altına alınması” teklifine değinerek, muhalefete eleştirilerde bulundu. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ise iktidara ekonomi üzerinden yüklendi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM Başkanlığı’na başörtüsü ve kılık kıyafet konusunda yasal güvence sağlayan kanun teklifini sunan CHP’ye, “Eğer samimiysen, şayet bu zat temel bir insan hakkı olan başörtüsü meselesini ülkenin gündeminden kati bir şekilde çıkarmakta samimiyse, şayet bu zat gençlerimizin en büyük hassasiyetleri olan özgürlük alanlarından biri konumundaki bu meselenin ahdi temelini güçlendirme sözünün arkasındaysa gelin çözümü yasa değil, anayasa düzeyinde sağlayalım.” ifadelerini kullandı.
Seçimlere 8 aylık bir sürecin kaldığını söyleyen Erdoğan, seçime en iyi şekilde hazırlandıklarını dile getirdi. Kürt meselesi tartışmalarına değinen Erdoğan, “Kürt meselesi diye ülkemize giydirilmeye çalışılan deli gömleğinden onlara rağmen kurtulduk. Bizim Kürt meselemiz diye bir meselemiz yok ki. Şu anda benim kabinemde iki tane Kürt var.” dedi. Alevilere yönelik bir düzenleme teklifinin de geleceğini söyleyen Erdoğan, şunları kaydetti: “İnşallah önümüzdeki cuma günü yeni bir adımını atacağımız çalışmalarla Alevi kardeşlerimizi ülkemizden koparma mücadelemizi de onlara rağmen akamete uğratıyoruz.”
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ise Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Yılbaşında enflasyonun düşeceğine inanıyorum” açıklamasına değinerek, “Kendisi de epistemolojik bir kopuş yaşadığı için artık söz veremiyor, sadece inanıyor. Tek seferde söylemek de bayağı zor, Erdoğan tek seferde söyleyebiliyor mu acaba? Kıştan yaza, yazdan kışa ertelenen bu mevsimsel sabır döngüsünde olan da milletimize oluyor. İktidarın fantastik modelinin üzerinden tam 10 ay geçti. Paramız 1 yılda yarı yarıya değer kaybetti.” dedi. Meclis’te görüşülen sosyal medya yasasıyla ilgili konuşan Akşener, şunları kaydetti: “Mesela Facebook gidecek, yerine dezenformasyondan arındırılmış, ‘AKbook’ mu gelecek? Twitter gidecek, yerine ‘Saray Kuşu’ mu gelecek? YouTube gidecek, yerine ‘ŞahsımTube’ mu gelecek?”

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 04:24
Güneş 05:51
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:25
Yatsı 20:45
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı