DEVA'dan 'Mısır ve Libya' uyarısı: Yunanistan’a imkân tanırsınız

DEVA Partili Abdurrahman Bilgiç, Libya’da Trablus Hükûmeti ile hidrokarbonlar alanında imzalanan mutabakat muhtırası üzerine yaptığı açıklamada Dışişleri Bakanlığı’na uyarılarda bulundu.

SİYASET 06.10.2022, 15:30 06.10.2022, 17:58
2
DEVA'dan 'Mısır ve Libya' uyarısı: Yunanistan’a imkân tanırsınız

DEVA Partisi Genel Başkanlık Dışişleri ve Güvenlik Politikaları Koordinatörü Abdurrahman Bilgiç, Türkiye ile Libya Ulusal Birlik Hükûmeti arasında 3 Ekim’de imzalanan Mutabakat Belgesi’ni değerlendirdi. Sosyal medya hesabından video yayınlayan Bilgiç, Türkiye’nin Akdeniz’de uluslararası hukuktan kaynaklanan haklarını koruması gerektiğini vurguladı. Bilgiç, “Eğer Mısır’ı ve Libya’daki Temsilciler Meclisi’ni ikna etme yolunu bulmazsanız, Yunanistan’a istismar ve propaganda imkânı tanırsınız. Dünyayı karşınıza alırsınız.” dedi.
Bilgiç şöyle konuştu:
Ne olmuştu?
Türkiye ile Libya’daki Ulusal Birlik Hükûmeti arasında mutabakat muhtırası imzalanmasının üzerine Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias dün yaptığı basın toplantısında “Avrupa Birliği, ABD, Almanya ve Mısır’ın Türkiye’nin uygulamalarını kınadığını görmekten memnunuz” açıklamasında bulunmuştu.
‘‘Şimdi ‘Yunanistan ve Avrupa Birliği karşımızda, Amerika karşımızda’ diyoruz. Sadece onlar olsa neyse ama Libya’da Temsilciler Meclisi’nin olduğu Bingazi tarafı da karşımızda! Mısır da itiraz ediyor. Hatta bu anlaşmanın geçersiz olduğunu söylüyorlar.’’
“Eğer gereken tedbirleri alıp hiç olmazsa Mısır’ı ve temas halinde olduğumuzu sandığımız Temsilciler Meclisi’ni diplomatik yollarla ikna etme yolunu bulmazsanız, ikili anlaşmanın alt yapısını hazırlamazsanız, sadece Bingazi tarafına ve Mısır’a değil, aynı zamanda Yunanistan’a istismar ve propaganda imkânı tanırsınız. Dünyayı da karşınıza alırsınız. Onun için bu tür adımlarda çok iyi analizler yapıp kararları ona göre almak ve anlaşmaların alt yapısını hazırlamak gerekir.’’

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 17 Nisan 2024
İmsak 04:31
Güneş 05:56
Öğle 12:43
İkindi 16:24
Akşam 19:21
Yatsı 20:41
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı