Son Dakika

"DOĞRU OLDUĞUNA İNANDIĞIMIZ HER HİZMETE DESTEK OLACAĞIZ"

AK Parti Hatay İl Başkanı Âdem Yeşildal, basın mensuplarıyla il binasında bir araya geldi. Gerçekleştirilen toplantıya ilçe ilçe belediye başkanlarının yanı sıra parti kadın kolları, gençlik kolları il başkanları ile başkan yardımcıları ve çok sayıda basın mensubu katıldı.

SİYASET 07.06.2021, 19:33
35
"DOĞRU OLDUĞUNA İNANDIĞIMIZ HER HİZMETE DESTEK OLACAĞIZ"

HADO’YU UMARIM ŞEHRİMİZE KAZANDIRIR VE İŞLETEBİLİR

Büyükşehir belediyesinin HADO diye bir projesi olduğunu ve bu projeyi hayata geçiremediğini ifade eden Yeşildal şunları söyledi.

“ Tabi bu projeyi hayata geçiremedi. Peki, biz hükumet olarak hangi destekleri yapmışız? Büyükşehir yerim yok dedi. Yeni bitirdiğimiz Madenlideki balıkçı barınağını, orada bir alanı bizim devlet hava meydanları liman İşletmeleri Genel Müdürlüğüne ait olan yeri vali beyin öncülüğünde, milletvekillerimizin desteğiyle tahsis ettik. Buyurun burada yapınız dedik, onlarda kabul edip teşekkür etti. Biz bakanlıklarımız ile birlikte süratle buranın uygun zemine kavuşması için gerekli adımları atalım dedik. Aynı barınak içerisine su sporları merkezi ihalesine çıktık. Tamamıyla valilik eliyle yapıldı. Her şeyi yaptık, buyurun sizde yapın dedik. Umarım şehrimize kazandırır ve işletebilir. Engelleniyorum, yapılmak istenmiyor gibi cümleler kullanılması diye biz sağlayabileceğimiz her türlü imkanı sağladık, sağlamaya da devam ediyoruz. Her türlü ortamı biz sağladık. Merakla bekliyoruz.”

NE OLDUĞU BELİRSİZ NEREYE HİZMET EDECEĞİ ANLAŞILMAYAN TALEPLERE UZAĞIZ

Başkan Yeşildal, büyükşehir başkanının önümüzdeki meclis toplantısında yeni borçlanmalar talep ettiğini ifade etti.

“395 milyon Türk lirası. Bu borçlanmaları için kalem kalem açıklamaları var. Biz AK Parti grubu olarak, Cumhur İttifakı olarak yapılacak her hayırlı hizmete destek olacağız. Yetki istiyorsa mecliste yetki vereceğiz. Kaynağın temini noktasında da bakanlıklarla ve genel müdürlüklerle temas halinde olacağız. AK Parti grubu olarak, Cumhur İttifakı olarak ta bu borçlanma talebini kalem kalem arkadaşlar irdeliyorlar. Bu borçlanma talebine bizim bakış açımız ne olacak? Bu şehre katma değer sağlayacak ve doğru olduğuna inandığımız her hizmete destek olacağız. Muallak olan ve ne olduğu belirsiz nereye hizmet edeceği anlaşılmayan taleplere uzağız. Tabi ki hemen reddetmiyoruz. Arkadaşlarımız meclise çıkarak böyle bir talebiniz var ama bunu somutlaştırın, diyecekler. Yol standardımız çok kötü. Yapması noktasında bizde teşvik oluruz.”

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanının yanlış yapılan çalışmalar ile eleştiren Başkan Yeşildal, Hatay’da “Çöp, çukur, çamura ilaveten çarçur ve çuvallama durumu ile karşı karşıya” olduğunu vurguladı.    

“Biz AK Parti ve Cumhur İttifakı olarak şehre yapılacağı her hayırlı hizmette bu güne kadar nasıl destek olduysak bundan sonra da katkı vermeye devam edeceğiz. Basın huzurunda taahhüttü ediyoruz. Yerel yönetimimize yardımcı olmamız lazım. Halkımıza hizmet ediyor. Bizde bu şehri seven insanlar olarak yapılacak her hayırlı hizmete destek olma sorumluluğumu var. Yerel seçimlere iki buçuk yıldan fazla bir süre var. Bu şehir hizmetsizlikten adeta tel tel dökülüyor. Biz siyaseten rakibiz ama bu şehre hizmet edene de sizin huzurunuzda teşekkür etmenin de erdemlilik olduğunu biliriz, çıkar teşekkür ederiz. Biz meseleye böyle bakıyoruz. DSİ eliyle yaptığımız bir takım tesislerin büyük şehir e devri konusunda çok sayıda sorun yaşadık.” 

PANDEMİ SÜRECİNİ EN DOĞRU YÖNETEN ÜLKE TÜRKİYE OLDU

Başkan Yeşildal, Sağlık çalışanlarının ve fedakarlıklarının sayesinde Dünya üzerinde pandemi sürecini en doğru yöneten ülke Türkiye olduğunu vurguladı.

“Buna rağmen halkımız duyarlılık sergiledi. Esnafımız tam kapalı dönemde bile sabretti. Vatandaşımız kurallara uydu. Sivil toplum örgütlerimiz meseleye sahip çıktı. Esnaf örgütlerimiz, ticaret odalarımız, yardım kuruluşlarımız esnafımızın yardımımıza koştu. Hükumetimiz defalarca destek paketleri çıkardı. Çeşitli miktarlarda yardımda bulundu. Tam kapalı esnafımıza kimine üç bin, kimine beş bin kimine sekiz bin hibe verdi. Bakın lütuf değil. Peki başka kim ne yaptı? Çevre illerimize bakalım. Belediyelerimiz, kendi uhdesinde olan ya indirime gitti ya da hibe etti. Kiralık yer varsa kira almadı. Şoför esnafından para almadı. Bir çok belediye suda yüzde elli indirim yaptı. Her türlü hizmette vatandaşın yanında durduğunu gösteren bir duruş sergiledi, herkes. Toplumun her kesimi bunu yaptı. 

İl başkanı Adem Yeşildal’ın ardından ilçe belediye başkanları da kısa selamlama konuşmaları yaptı. Açıklamaların ardından basın toplantısı son buldu.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:02
Güneş 06:23
Öğle 12:49
İkindi 16:19
Akşam 19:04
Yatsı 20:20
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı