Erdoğan, Esad ile görüşmeyi kafaya koydu, yolunu yapıyor

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Erdoğan'ın ‘Keşke Esad, Özbekistan’a gelseydi görüşürdüm' sözlerini değerlendirdi. Özel, "Tayyip Bey, Esad ile görüşmeyi kafaya koymuş ve bunun yolunu yapıyor." dedi.

SİYASET 16.09.2022, 19:05 17.09.2022, 10:40
3
Erdoğan, Esad ile görüşmeyi kafaya koydu, yolunu yapıyor

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, CHP İzmir İl Başkanlığı’nda bugün gündeme ilişkin basın toplantısı düzenledi. Özel, “Tayyip Bey, hangi hal ve şartta olursa olsun Esad ile görüşmeyi kafaya koymuş ve bunun yolunu yapıyor. Hem Türkiye kamuoyunu hazırlıyor hem de Esad’a selektör yapıyor. Esad ile doğrudan arada aracı olmadan doğrudan görüşülmedir.” dedi.Özgür Özel, şunları söyledi:
“Bugün Recep Tayyip Erdoğan’ın MKYK toplantısında söylendiği belirtilen bazı ifadeler bir köşe yazarının köşesine taşınmış oradan okuduk. Erdoğan diyor ki; ‘Keşke Esad, Özbekistan’a gelseydi görüşürdüm, yüzüne söylerdim ama o gelmez.’ Bu cümleyi kullanmış olabilir ama bu cümleyi Hürriyet gazetesindeki bir köşeye taşıyan nedir MKYK toplantısında, dinlemenin mümkün olmadığı büyük bir gizlilik içinde toplantı yapılırken, toplantının en can alıcı cümlesi bir köşede. Bu servis edilmiş demek.
AKP’nin kurumsal olarak Erdoğan’ın bu cümlesini servis etmesi söz konusu. Tayyip Bey, hangi hal ve şartta olursa olsun Esad ile görüşmeyi kafaya koymuş ve bunun yolunu yapıyor. Hem Türkiye kamuoyunu hazırlıyor hem de Esad’a selektör yapıyor. Esad ile doğrudan arada aracı olmadan doğrudan görüşülmedir. Bunu Sayın Kılıçdaroğlu Genel Başkanımız 2012 yılından beri 10 yıldır dilinde tüy bitene kadar söylüyor. O günden bugüne ne oldu ‘Katil Esad ile görüşmem, Esad’ın elinde kan var, artık o benim için Esad değil Esed…’ diyenler seçim senesine gelince bugün başka bir noktaya geldi. Erdoğan’ın bu U dönüşünü yapacağı zaten kaçınılmaz.
2012’den beri Kemal Kılıçdaroğlu, ‘Diplomaside kavga olmaz, komşuyla diplomasiyi terk etmek olmaz’ dedi, sen ‘görüşmeyeceğim’ dedin. Bugüne kadar ne oldu, 245 şehidimiz var, tam 10 yılda 245 polis, asker, kamu görevlisi. Bu inadın sonunda şehit evlatlarımız. 245 ağlayan ana, kahrolan baba, 245 ocağa ateş düştü, bugün gelmiş ‘Esad ile görüşmek isterim’ çok geç kaldınız. Dün, ‘Bir gece ansızın gelebilirim’ diyordu; Kıbrıs Barış Harekatı’nda Türk askerlerin Kıbrıs tarafına söylediği şarkı bu. Oradan kendine kahramanlık devşiriyor ama meğerse o şarkıyı en naif şekilde Esad için söylüyormuş.
Şimdi cevap beklediği belli, görüşecek, görüşmesinde şaşılacak bir şey yok. Yine de görüşmesi gerektiğini söylüyoruz. Esad ile görüşerek, bütün komşularla görüşerek, BM’yi, AB’yi, Güvenlik Konseyi’ni bu işe dahil ederek Suriye’deki savaşı bitirecek, iç karışıklığı sonlandıracak, Türkiye’deki bütün sığınmacıların Suriye’ye geri gitmelerini sağlayacak yöntem, formül, irade CHP’dedir, bu irade millet ittifakındadır. Sorunun sebebi olanlar sorunun çözümü olamazlar. Bu sorunu Recep Tayyip Erdoğan başına bela etmiştir. Bunun altını çizmek gerekiyor. Seçim senesi olana kadar Birleşik Arap Emirlikleri’ne ‘darbe finansörü şerefsizler’ diyenler birkaç gün sonra 10-20 milyar dolar için şerefsiz dediklerine evlatlarına sarılır gibi sarıldılar.
Yarattığı düşmanlarla barışarak dış politikada iyiye gidiş gösteremeye çalışıyor. Bu tamamen bir illüzyondur. Buna bu ülkedeki yaşayan insanların karnı toktur. Bu sorunların çözümünün tamamı Türkiye’nin geleneksel, barışçı, ilkeli ve dengeli tutumunu sürdürmesi, yeniden o dış politikayı inşa etmesiyle mümkündür. Suriye’de bütün komşularla da barışa kapı aralanabilir ama bu kapının aralanması seçimde sandığa giden seçmenin oyu kullandıktan sonra perdeyi aralayıp çıkıp oyunu sandığa atmasıyla başlayacak.”        

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:02
Güneş 06:23
Öğle 12:49
İkindi 16:19
Akşam 19:04
Yatsı 20:20
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı