Son Dakika

Gençlerden Saadet’e yoğun ilgi

Seçimlere kısa bir süre kala siyasi partilerde milletvekilliği aday adaylığı başvuruları başladı. Saadet Partisi’ne gençlerden yoğun ilgi…

SİYASET 23.03.2023, 04:35 23.03.2023, 10:14
3
Gençlerden Saadet’e yoğun ilgi

Yüksek Seçim Kurulu’nun ( YSK) seçim takvimi açıklamasıyla birlikte 14 Mayıs’ta yapılacak seçimler için milletvekili aday adaylığı başvuruları devam ediyor. 28’inci Dönem Milletvekilliği Genel Seçimleri için Saadet Partisi’ne başvurular devam ederken genç kesimden yoğun bir başvuru gözleniyor.

Türkiye, 10 Mart’ta cumhurbaşkanının seçimleri yenileme kararı almasının ardından 14 Mayıs’ta sandık başına gidecek. Bugün itibarıyla seçimlere 51 gün kalırken Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) açıkladığı seçim takvimi işlemeye devam ediyor. Buna göre 9 Nisan’da partilerin milletvekili aday listelerini YSK’ya teslim edeceği belirtilirken 28’inci dönem milletvekilliği aday adaylığı başvuru sürecinde artık sona gelindi. Parti genel merkezlerinde aday adaylığı başvuruları nedeniyle ciddi yoğunluklar yaşanmasının ardından listelerin değerlendirme süreci önümüzdeki günlerde başlayacak.

Saadet Partisi milletvekilliği aday adaylığına ilişkin il başkanlıklarında ve genel merkezinde alınan talepler kısa bir süre içerisinde binlere ulaşırken bugün itibarıyla birlikte adaylık başvuru süreci tamamlanmış olacak. Yerelde önemli isimlerin başvuruda bulunduğu belirtilirken birçok farklı sektörde yer alan iş insanlarının, akademisyenlerin ve kamu bürokrasisinden önemli isimlerin istifa ederek aday adaylığı başvurusu yaptığı kaydediliyor. Diğer taraftan deprem bölgelerinden aday adayı olmak isteyenlerden katkı payı alınmazken engelli vatandaşlardan da düşük katkı payları alınmıştı.

Milletvekili seçimleri için aday adaylığı başvurularının sona erdiği Saadet Partisi’nde yoğun geçen sürecin ardından il başkanlıklarında ve Genel Merkez’de toplanan aday adaylığı başvuruları 27-31 Mart tarihleri arasında yapılacak komisyon çalışmalarıyla devam edilecek. Şu ana kadar listelerde pek çok sektörden vatandaşların yer aldığı ifade edilirken, yüzlerce gencin başvuru yapması da dikkat çekti. Sosyal medya hesabından yaptıkları başvuruları duyuran gençlerin, Saadet Partisi’nin il başkanlıklarına giderek aday adaylığı başvurusu yaptı. Türkiye’nin dört bir yanında başvurularda bulunan gençler, Saadet Partisi Genel Merkezi binasına gelerek komisyon önünde kendilerini tanıtacak. Diğer taraftan Saadet Partisi, milletvekilliği aday listelerini 8 Nisan da YSK’ya teslim edecek.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 24 Nisan 2024
İmsak 04:18
Güneş 05:46
Öğle 12:42
İkindi 16:25
Akşam 19:28
Yatsı 20:50
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı