Son Dakika

Kılıçdaroğlu: Herkesin yaşam tarzına saygı göstermek zorundayız

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Sakarya Yerel Kültür Derneği'ni ziyaret etti. Kılıçdaroğlu, "Herkesin inancına, kimliğine, yaşam tarzına saygı göstermek bizim temel görevimiz olmalıdır." dedi.

SİYASET 13.09.2022, 15:20 13.09.2022, 15:36
2
Kılıçdaroğlu: Herkesin yaşam tarzına saygı göstermek zorundayız

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısını yapmak üzere bugün Sakarya'ya geldi. Kılıçdaroğlu, ilk olarak Hendek'te havai fişek fabrikasında iki yıl önce yaşanan patlamada yaşamını yitiren işçilerin aileleriyle bir araya geldi. Kılıçdaroğlu, daha sonra Sakarya Yerel Kültür Derneği'ni ziyaret etti. 
CHP lideri Kılıçdaroğlu, "Bir toplumun zenginliği, kültürünün zenginliği ile paraleldir. Eğer kültürü zenginse o toplum zaten zengindir. Dolasıyla Türkiye Cumhuriyeti Devleti, dünyanın pek çok ülkesine nazaran çok zengin kültüre sahip olan bir devlettir. Biz, zenginliğimizi kavga nedeni değil, zenginliğimizi barış, huzur, kucaklama için kullanmak zorundayız. Ne kadar çok kültürümüz zengin olursa o kadar çok yaklaşırız, sohbet ederiz, espriler yaparız.” dedi. Kılıçdaroğlu, "Zaman zaman belli güçler, kültürlerimizi çatışma alanı olarak ortaya koyabilirler. Ve bizler, bu zengin kültürü unutup zaman zaman dar kültür anlayışlarıyla birbirimizle kavga edebiliriz. Bundan Türkiye’nin süratle çıkması lazım. Kucaklaşmamız lazım.” diye konuştu.
Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından öne çıkanlar şöyle:  
Biz, zenginliğimizi kavga nedeni değil, zenginliğimizi barış, huzur, kucaklama için kullanmak zorundayız. Ne kadar çok kültürümüz zengin olursa o kadar çok yaklaşırız, sohbet ederiz, espriler yaparız. Her birimiz bir kültür değeri içinde doğarız zaten. İlk kültürü anneden, babadan, kardeşlerden; biraz daha büyürüz mahalleden, akrabalardan; sonra yaşadığımız kentten, sonra Türkiye’den, sonra eğitimimizi artırırsak dünyadan da kendi kültürümüze katkı yaparız. Bizi toplumda saygın kılan bu kültürdür.
Zaman zaman belli güçler, kültürlerimizi çatışma alanı olarak ortaya koyabilirler. Ve bizler, bu zengin kültürü unutup zaman zaman dar kültür anlayışlarıyla birbirimizle kavga edebiliriz. Bundan Türkiye’nin süratle çıkması lazım. Kucaklaşmamız lazım. Elbette ki kültürler zenginliğimizdir; her kültüre, her inanca, her yaşam tarzına saygı duymak zorundayız. Kimlik üzerinden siyaset, inanç üzerinden siyaset, yaşam tarzı üzerinden siyaset doğru değil. Tam tersine, herkesin inancına, kimliğine, yaşam tarzına saygı göstermek bizim temel görevimiz olmalıdır.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 24 Nisan 2024
İmsak 04:18
Güneş 05:46
Öğle 12:42
İkindi 16:25
Akşam 19:28
Yatsı 20:50
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı