Kulis: AKP'den ikinci Çelebi hamlesi: “Çok önemli” birisi katılacak

İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi AK Parti'ye katılmıştı. AKP'den ikinci çelebi hamlesi geliyor.

SİYASET 02.11.2022, 12:00 02.11.2022, 12:21
Kulis: AKP'den ikinci Çelebi hamlesi: “Çok önemli” birisi katılacak

Genel seçimler adım adım yaklaşırken, artan enflasyon ve yapılan siyasi hatalar nedeni ile oy oranında düşüş yaşanan AKP'nin  Türkiye Yüzyılı” sloganıyla başlattığı seçim kampanyası gündem olmuştu. 
Kısa Dalga'dan Mahmut Aydın'ın kulis haberine  göre AKP’li kaynaklar, bundan sonra yürütülecek tüm etkinlerin “bir merkez sağ parti” damgası taşıyacağını söyledi.
Söz konusu habere göre, bundan sonra muhalefetle kavga, kutuplaştırıcı tartışmaların olmayacağını 20 yılda yapılan reformların tek tek kamuoyuna anlatılacağını ifade eden AKP'li kaynaklar, “makul alanlarda muhalefet partileri ile işbirliği ve diyalog yollarını arayacaklarını” kaydetti. Pozitif bir kampanya yürüteceklerini anlatan AKP’liler, “merkez sağı temsil eden AKP’den başka bir parti bulunmadığı” iddiasını da dile getirdi.
Öte yandan alınan kulis bilgilerine göre Türkiye'nin gündemine gelen ve geniş yankı uyandıran başörtüsü ve ailenin tanımıyla ilgili Anayasa değişikliği teklifi TBMM Başkanlığına sunulduktan sonra CHP, İYİ Parti, MHP ve HDP Meclis gruplarına iletilerek görüşleri de istenecek. Teklifi muhalefet partilerine AKP Grup Başkanvekilleri götürecek.
Ayrıca AKP kurmayları seçimlerden önce sürpriz isimlerin partilerine katılacağını ifade etti. İddiaya göre, geçmişte merkez sağda görev yapmış önemli bir politikacı ile CHP’den “çok önemli” bir isim AKP’ye katılacak.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 04:26
Güneş 05:52
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:24
Yatsı 20:44
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı