BAŞKAN SAVAŞ: A.HATAYSPOR'UN TRANSFER YASAĞI DİYE BİR SORUNU SÖZ KONUSU DEĞİL

Hatay Büyükşehir Belediyesi ve Hatayspor Onursal Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş bir radyo programında Hatayspor ile ilgili açıklamalarda bulundu.

SPOR 13.01.2023, 10:01 13.01.2023, 10:14
17
BAŞKAN SAVAŞ: A.HATAYSPOR'UN TRANSFER YASAĞI DİYE BİR SORUNU SÖZ KONUSU DEĞİL

SAVAŞ: HATAYSPOR EN AZ BORCU OLAN KULÜPLERDEN BİRİ

Hatay Büyükşehir Belediyesi ve Hatayspor Onursal Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş bir radyo programında Hatayspor ile ilgili açıklamalarda bulundu.

SAVAŞ: “19 TAKIMIN HEPSİNİN BORCU VAR, EN AZ BORCU OLAN KULÜPLERDEN BİRİYİZ”

Hatayspor’a bir dönem transfer yasağının getirildiği yönündeki haberlerin hatırlatılması üzerine Savaş, “Her takımın borcu vardır, o borcun ödenmesi durumunda transferi açılır. Muhtemelen, sadece Hatayspor değil birçok takımın ödemesi gereken borç vardır, onlarınki de kapalıdır. Borçlarını ödedikleri zaman tahtayı açabilirler, transfer yapabilirler. Bizim de önümüzdeki hafta başında borcumuz neyse ödenir, ödenen borçtan sonra transfer yapacaksak yaparız. Ama biraz sanki kasti çıkarılmış bir haber bu. Bakıyorsunuz şu anda Türkiye’de 19 takım varsa Süper Lig’de hepsinin borcu var, biz en az borcu olan kulüplerden bir tanesiyiz, onu da söyleyeyim. Bu rutin bir durum. Futbolcular alacaklarını, federasyona bildiriyorlar. Federasyon da bu borcu ödeyene kadar transfer yasağı koyuyor, ödedikten sonra transfer yasağı açılır” dedi.

“BU LİGDE HERKES HERKESİ YENEBİLİR”

Galatasaray’ın kalecisi Fernando Muslera’nın Hatayspor maçının Fenerbahçe maçından daha zor olacağını söylediğinin belirtilmesi üzerine Savaş, “Zordur çünkü derbi maçlarda heyecan seviyesi yüksektir, konsantrasyon yüksektir ve ona göre futbolcular kendilerini hazırlar. Derbi sonrası daha zayıf bir takım geldiğini düşündükleri için, “nasılsa yeneriz” diye sahaya çıkacaklardır. Muslera bu konuda haklı, ben de aynı şekilde düşünüyorum. Zaten futbolu futbol yapan, bu kadar cazip kılan en önemli etkenlerden bir tanesi sonucunun belli olmamasıdır. Takımlar maça favori çıkabilir ama maçın sonucu, favori takımının mağlup olacağı şekilde sonuçlanabilir. Bu, biraz da kendi arkadaşları maça odaklansın diye söylenmiş bir cümle gibi algılıyorum. Şu bir gerçek ki bu ligde herkes herkesi yenebiliyor. Şu bir gerçek ki derbi maçlarının havası, konsantrasyonu, mücadele gücü, azmi farklıdır. Onlar için sıradan bir maçtır bu, bu maçta arkadaşlarını motive etmek istemiştir” dedi.

“GÜCÜMÜZ NEYSE O GÜCÜ ORTAYA KOYACAĞIZ”

Savaş, Hatayspor – Galatasaray maçı ile ilgili, “Volkan Hoca’dan önce biraz kötü gidiyorduk, ondan sonra iyi gittik ama son maçlar 3 beraberlik aldık, 1 mağlubiyet aldık. Biraz gol yollarında şanssızlık var, gol pozisyonlarına giriyoruz ama atamıyoruz. Dilerim, girdiğimiz gol pozisyonlarını atarız ve Atakaş Hatayspor, kendinden beklenildiği gibi, ilk 10’a, hedefine doğru gider” diye konuştu.

Teknik hoca Volkan Demirel’in performansından ve ekibinden memnun olduklarını anlatan Savaş, şu değerlendirmede bulundu:

“Bir defa mütevazı bir arkadaşımız. Hedefleri olan bir arkadaşımız. Takımla düşünceleri hem ekonomik anlamda hem de başarı anlamında bizimle örtüşen bir kardeşimiz. Biz, şu ana kadarki performanstan memnunuz. Son 3 beraberlikte, girdiğimiz pozisyonları gole çevirebilseydi arkadaşlarımız galip de gelebilirdik. Ama bu şanssızlığın yarından itibaren biteceğini düşünüyorum. Girdiğimiz pozisyonları atabiliriz. Fenerbahçe karşısında ilk 10 dakikada bir ofsayt, bir de normal kaçan golümüz vardı. 2-0 olsaydı o maç farklı bitebilirdi. Ama belli olmuyor işte, geçen hafta Galatasaray, deplasmanda Fenerbahçe’yi 3-0 mağlup etti. Zaten işte futbolu heyecanlı kılan bu sonuçlar. Bu nedenle, biz Galatasaray maçına mağlup olacağız diye gitmiyoruz, hazırlandı arkadaşlar. Gücümüz neyse o gücümüzü ortaya koyacağız. En kötü ihtimalle maçtan beraberlikle ayrılmayı hedefleyen bir takımız.”

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 04:26
Güneş 05:52
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:24
Yatsı 20:44
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı