“Jesus, takımı iyi sonuçlar alırken medyada göklere çıkartılıyordu“

Fenerbahçe'nin Galatasaray karşısında 3-0 mağlup olmasının yankıları sürüyor.

SPOR 10.01.2023, 08:50 10.01.2023, 10:23
7
“Jesus, takımı iyi sonuçlar alırken medyada göklere çıkartılıyordu“

Sabah yazarı Ömer Üründül, Fenerbahçe'nin son dönemde aldığı kötü sonuçların ardından Jorge Jesus için "Jesus, takımı iyi sonuçlar alırken medyada göklere çıkartılıyordu. O dönem kendisini eleştiren iki kişiden biriydim" dedi.
Portekizli çalıştırıcı hakkındaki eleştirilerini yazan ve son olarak derbi maçta evinde Galatasaray'a 3-0 kaybeden Fenerbahçe'de teknik direktör Jorge Jesus'a eleştiride bulunan Ömer Üründül, yazısında şunları kaydetti:
"Senelerdir yazarlık ve yorumculuk yapıyorum. Futboldaki genel teknik bilgime güvenirim. Çoğu zaman skorlara bakmadan iddialı teşhislerde bulunurum. Teknik direktör Jesus, takımı iyi sonuçlar alırken medyada göklere çıkartılıyordu. O dönem kendisini eleştiren iki kişiden biriydim. Yaptığım eleştiriler asla Jesus'un kişiliğine değildi. Sahadaki duruşunu, disiplinini, centilmenliğini, her zaman takdir ettim. Ama teknik açıdan, futbol mantığımla hiç bağdaşmayan iki önemli nokta vardı.
Birincisi; sürekli rotasyon yapıp, kadro ile çok oynaması ve maç içinde de devamlı değişen isimlerle 4-5 hamle yapması. Bir futbol takımının önemli hedeflere ulaşması için birinci şart kadro istikrarıdır. Örnek verelim; Dünya devlerinden Real Madrid, 8 sene orta sahada Modric, Casemiro, Kroos 3'lüsü ile oynadı. Üstelik elinde güçlü ve derin kadroda birçok alternatif varken. (Real Madrid geçen senenin de La Liga ve Şampiyonlar Ligi Şampiyonu.) Diğer örneği de Hırvatistan Milli Takımı'ndan verelim. Orta sahada senelerdir Modric, Brozovic ve Kovacic ile oynuyorlar. (2018'de Dünya ikincisi, 2022'de Dünya üçüncüsü oldular.)
İkinci eleştirim de; defans bloğunu, maçların başından itibaren çizgi halinde öne çıkarmak. Bu günümüz futbolunda rakiplere çok kolay pozisyonlar verip harakiri yapmaktır. Bu tip bir taktik ancak mutlak bir gole ihtiyaç varken 75-80'inci dakikadan sonra uygulanabilir. Aslında üzerinde ısrarla durduğum bu iki önemli teknik hata, tesadüf skorlar yüzünden hiçbir zaman tartışılmadı. Ümraniye ve Karagümrük'ten Kadıköy'de toplam 7 gol yemek bir şey ifade etmiyor muydu!"

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:02
Güneş 06:23
Öğle 12:49
İkindi 16:19
Akşam 19:04
Yatsı 20:20
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı